DIGITALNA ORODJA KOT POMOČ ŠTUDENTOM ...

 

V organizaciji Fakultete za upravo je v sredo, 13. marca 2024, potekal online pogovor z naslovom "Kako lahko različna digitalna orodja pomagajo študentom pri iskanju člankov, pripravi in urejanju vsebin ter predstavitev?".

 

Študenti se srečujete z iskanjem, pripravo in urejanjem različnih vsebin. Pri tem želite biti čim bolj produktivni in časovno učinkoviti. Razvoj umetne inteligence ponuja številna orodja, ki lahko pomagajo pri le tem in ne nazadnje tudi poenostavijo izpolnjevanje študijskih obveznosti. Uporaba tovrstnih orodij zmanjšuje čas in bistveno olajša proces priprave npr. seminarskih nalog, domačih nalog, predstavitev, videoposnetkov in ne nazadnje tudi zaključnih del. Pomagajo lahko tako pri iskanju potrebnih strokovnih in znanstvenih virov in literature, ustvarjanju povzetkov ugotovitev le teh, njihovemu citiranju, iskanju odgovorov na vprašanja, kot tudi pri grafičnem, vizualnem oblikovanju in ustvarjanju predstavitev ter videoposnetkov. Vse to pomeni manjšo porabo časa za samo urejanje in večji preostanek časa, ki ga lahko namenite ustvarjalnosti in iskanju idej, s čimer bo končni izdelek še bolj izpopolnjen in kreativen.

 

Katere možnosti so na voljo in na kakšen način se nekaterih izmed njih lahko poslužujete so v pogovoru predstavile pedagoginje Fakultete za upravo Univerze v Ljubljani doc. dr. Sabina Bogilović (Katedra za ekonomiko in management javnega sektorja), asist. Špela Mar, mag. (Katedra za organizacijo in informatiko) in asist. Maruša Bizjak Ferjan, mag. (Katedra za organizacijo in informatiko). Dogodek je povezovala doc. dr. Veronika Petkovšek (Katedra za ekonomiko in management javnega sektorja).

 

Vabljeni, da si celoten posnetek pogovora ogledate tukaj.

 

Nazaj

Ne zamudite priložnosti

 

Prijavite se na naše e-novice in bodite pravočasno obveščeni o prihajajočih dogodkih SIC, pa tudi o aktualnih novicah Fakultete za upravo - študijskih programih, izobraževanjih (webinarji, brezplačni dogodki, usposabljanja) in drugih zanimivih vsebinah s področja uprave, vodenja, ekonomike, managementa in informatike.

Prijavite se

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.