12. Študentska konferenca

Kariera se ne zgodi sama od sebe, treba jo je ustvariti.

 

Na Fakulteti za upravo je v sredo, 2. marca 2022, potekala že 12. Študentska konferenca z naslovom »Kaj lahko sam narediš za svojo karierno pot?«.

 

Kariera se ne zgodi sama od sebe, treba jo je ustvariti. Gre namreč za vseživljenjski proces, pri čemer moramo znati sprejemati prave odločitve, biti pripravljeni tudi tvegati in sprejeti odgovornost ter biti pripravljeni na vseživljenjsko učenje, saj lahko le tako opolnomočimo svojo osebnostno, socialno in karierno rast.

 

Skupaj z g. Miho Lavtarjem, direktorjem podjetja Optiweb, ter diplomantkami Fakultete za upravo, mag. Aleksandro Heinzer, davčno svetovalko in ustanoviteljico DDV asistence, go. Matejo Avbelj Valentan, direktorico Ljubljanskega gradu, in dr. Petro Robnik, nekdanjo alpsko smučarko in vodjo Kariernega centra za športnike Olimpijskega komiteja Slovenije, smo spoznali njihove prvine uspeha in izkušnje na karierni poti. Na koncu Študentske konference je sledila še delavnica Kariernega centra Univerze v Ljubljani, kjer je mag. Tina Kozic Kolšek podala veliko uporabnih nasvetov in priporočil v zvezi s pripravo odličnega CV-ja, motivacijskega pisma ter opozorila na pomembnost naše spletne podobe.

 

Kot zaključno misel so gostje izpostavili, da si je potrebno v karieri, pa tudi v življenju nasploh, večkrat postaviti cilje, ki so lahko kot neka vizija ali na prvi pogled morda kot le neke nedosegljive sanje. Gostje so si bili enotni, da ne glede na to, kakšne cilje si postavimo, je najbolj pomembno to, kako bomo te cilje skušali doseči. Pomembna je torej strategija, način oziroma pot do cilja. Gostje so nam zaupali, da so se sami sicer v svoji karieri že nekajkrat srečali z neuspehi, a kot pravijo, pomembno je vztrajati, še bolj pa je pomembno, da sploh začnemo. Študentsko konferenco smo zaključili z veliko mero optimizma in navdiha.

Nazaj

Ne zamudite priložnosti

 

Prijavite se na naše e-novice in bodite pravočasno obveščeni o prihajajočih dogodkih SIC, pa tudi o aktualnih novicah Fakultete za upravo - študijskih programih, izobraževanjih (webinarji, brezplačni dogodki, usposabljanja) in drugih zanimivih vsebinah s področja uprave, vodenja, ekonomike, managementa in informatike.

Prijavite se

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.