2. Akademija javnega sektorja

Moj vodja - kje si, ko potrebujem tvojo (psihično) podporo?

2. Akademija javnega sektorja

 

Svetovalno-izobraževalni center Fakultete za upravo je 15. novembra 2016 organiziral 2. Akademijo javnega sektorja. Nosilna tematika je bila posvečena vlogi vodij in vse bolj pogostemu problemu, s katerim se srečujemo v javni upravi, to je psihičnemu nasilju.


O tem, ali je vodja vzornik, podpornik ali zaviralec razvoja in počutja svojih podrejenih so v okviru prvega omizja razpravljali ga. Tanja Skaza, direktorica podjetja Skaza, g. Zmago Sagadin, vrhunski športni trener, in dr. Janez Stare, dekan Fakultete za upravo in strokovnjak za vodenje ljudi v javni upravi. 


Razprava na akademiji je v ospredje postavila tudi psihično nasilje v javni upravi in njegov vpliv na organizem posameznika. Namen razprave je bil,  da se o tematiki začnemo odkrito pogovarjati. Svoj pogled so predstavili strokovnjaki in izkušeni poznavalci področja osebnostnega razvoja posameznika: dr. Metoda Dodič-Fikfak, predstojnica Kliničnega inštituta za medicino dela, prometa in športa, dr. Andrej Perko, psiholog in psihoterapevt, dr. Danijela Brečko, strokovnjakinja za preprečevanje mobinga in partnerka v podjetju Planet GV, ter dr. Eva Boštjančič, psihologinja.


V tretjem sklopu akademije je potekalo predavanje dr. Tomaža Erzarja, psihoterapevta in direktorja Študijsko-raziskovalnega centra za družino, z naslovom Kje si moj vodja, ko sem v psihični stiski v delovnem okolju javne uprave?

 

FOTO UTRINKI

 

Nazaj

Ne zamudite priložnosti

Prijavite se na naše e-novice in bodite pravočasno obveščeni o prihajajočih dogodkih in aktualnih novicah.

Prijavite se

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.