Izzivi prepoznavanja nadarjenih javnih uslužbencev in njihovih talenton

Talentirani oziroma nadarjeni zaposleni so v organizacijah ključni pri doseganju izjemnih dosežkov, prav poseben izziv pa predstavljajo v javni upravi. 

 

V organizaciji Fakultete za upravo je v sredo, 15. februarja 2023, potekal online pogovor z naslovom »Izzivi prepoznavanja nadarjenih javnih uslužbencev in njihovih talentov«.

 

Talent je dar in velika prirojena sposobnost posameznika za določeno umsko ali fizično dejavnost. Talentirani oziroma nadarjeni zaposleni so v organizacijah torej ključni pri doseganju izjemnih dosežkov, prav poseben izziv pa predstavljajo v javni upravi. Vodstveno osebje v javni upravi si mora, še zlasti v času nenehnih sprememb, prizadevati k zaposlovanju nadarjenih posameznikov in jih znati obdržati ter jim omogočati razvoj, obenem pa jih za njihove dosežke ustrezno nagraditi.

 

O tematiki so razpravljali dr. Mojca Juriševič (visokošolska učiteljica in predstojnica centra za raziskovanje in spodbujanje nadarjenosti na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani), gospod Urban Kodrič (državni sekretar na Ministrstvu za javno upravo) in dr. Tatjana Kozjek (prodekanja za študijske zadeve in visokošolska učiteljica na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani). Dogodek je povezovala asistentka Špela Mar, mag. s Fakultete za upravo Univerze v Ljubljani.

 

Vabljeni, da si celoten posnetek pogovora ogledate tukaj.

 

Nazaj

Ne zamudite priložnosti

 

Prijavite se na naše e-novice in bodite pravočasno obveščeni o prihajajočih dogodkih SIC, pa tudi o aktualnih novicah Fakultete za upravo - študijskih programih, izobraževanjih (webinarji, brezplačni dogodki, usposabljanja) in drugih zanimivih vsebinah s področja uprave, vodenja, ekonomike, managementa in informatike.

Prijavite se

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.