Izzivi študentov med in po epidemiji COVID-19

Četrti online pogovor z naslovom »Izzivi študentov med in po epidemiji COVID-19« je potekal v sredo, 27. 5. 2020, od 16.00 – 17.00.

Prav tako kot številni drugi so bili tudi študenti med epidemijo korona virusa soočeni z novimi izzivi na področju študija, študentskega dela, druženja itd. Največjo spremembo je za večino predstavljal spremenjen študijski proces, ki se je iz predavalnic prestavil na internet. Mnogi študenti so izgubili študentsko delo, kar je zanje lahko pomenilo tudi izpad dohodka in pojav osebnih stisk. Epidemija je imela močan vpliv tudi na mreženje študentov, ki predstavlja enega izmed ključnih aspektov študentskega življenja. Prav tako ne smemo pozabiti na vse priložnosti, za katere so študenti do nadaljnjega prikrajšani, saj mednarodne izmenjave kot so ERASMUS in CEEPUS ne potekajo, odpovedane so tudi mnoge poletne šole in izobraževanja ter usposabljanja. Nedvomno je epidemija močno prizadela celoten sistem izobraževanja ter močno posegla v standardno delovanje študentov.

 

Pogovor je vodil g. Grega Rudolf, predsednik Študentskega sveta Fakultete za upravo, v njem pa so sodelovali ga. Anja Gabrovec, predsednica Študentske organizacije Fakultete za upravo, ga. Ana Škrlin, študentka Fakultete za upravo in ga. Carmen Vodovnik, vodja posredovanja del na e-Študentskem servisu.

 

Kako in na kakšen način, pa tudi kako se čim bolje soočiti s spremenjenim načinom življenja je bila osrednja tema pogovora. Dotaknili so se treh temeljev študentskega sveta, in sicer: študija, študentskega dela in obštudijskega življenja.  Dejstvo je, da so se stvari spremenile, da je epidemija na izpostavljenih področjih prinesla tako negativne kot pozitivne stvari. Pomembno pa je, da se osredotočimo na trenutno stanje in ob vsem ostanemo pozitivni.

 

Povezava do posnetka pogovora.

Nazaj

Ne zamudite priložnosti

 

Prijavite se na naše e-novice in bodite pravočasno obveščeni o prihajajočih dogodkih SIC, pa tudi o aktualnih novicah Fakultete za upravo - študijskih programih, izobraževanjih (webinarji, brezplačni dogodki, usposabljanja) in drugih zanimivih vsebinah s področja uprave, vodenja, ekonomike, managementa in informatike.

Prijavite se

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.