Jezik v upravnih besedilih - pozorni moramo biti na ...

 

So vaša upravna besedila napisana pravilno?

JEZIK V UPRAVNIH BESEDILIH

 

Slovenski jezik je uradni jezik Republike Slovenije. V njem poteka govorno in pisno sporazumevanje na vseh področjih javnega življenja v naši državi.

 

V tem jeziku se vlagajo vloge, pišejo odločbe, sklepi, zapisniki, uradni zaznamki in druga pisanja z nekega upravnega področja. Pomembno je, da pri pripravi upravnih besedil upoštevamo osnovna pravila pravopisa ter tako skrbimo za ustrezno jezikovno in oblikovno podobo upravnih besedil.

 

Na Agenciji za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije (AKOS) so se odločili, da želijo na tem področju pridobiti dodatna znanja, s katerimi bodo lahko izboljšali slog pisanja svojih upravnih besedil. S tem namenom smo za njih 8. in 9. novembra organizirali seminar Jezik v upravnih besedilih.

Nazaj

Ne zamudite priložnosti

 

Prijavite se na naše e-novice in bodite pravočasno obveščeni o prihajajočih dogodkih SIC, pa tudi o aktualnih novicah Fakultete za upravo - študijskih programih, izobraževanjih (webinarji, brezplačni dogodki, usposabljanja) in drugih zanimivih vsebinah s področja uprave, vodenja, ekonomike, managementa in informatike.

Prijavite se

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.