Medgeneracijsko sodelovanje v delovnem okolju javne uprave

 

V organizaciji Fakultete za upravo je v sredo, 11. maja 2022, potekal online pogovor z naslovom »Medgeneracijsko sodelovanje v delovnem okolju javne uprave«.

 

 

Odnos do dela, odnos do avtoritete, uporaba informacijskih tehnologij, bralna kultura in odnos do družbenih sprememb so značilnosti, glede katerih se med seboj razlikujejo različne generacije zaposlenih. O tem je tekla beseda v okviru online pogovora »Medgeneracijsko sodelovanje v delovnem okolju javne uprave«, ki ga je v sredo, 11. maja 2022, organiziral Svetovalno-izobraževalni center Fakultete za upravo.

 

O tematiki so razpravljali Irena Kuntarič Hribar, sekretarka na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Mojca Ramšak Pešec, vodja sektorja za kadrovske in pravne zadeve na Generalnem sekretariatu Vlade Republike Slovenije, in Žiga Vavpotič, pobudnik in soustanovitelj projekta Simbioz@ ter svetovalec vodstvu Outfit7. Dogodek je povezovala asistentka Špela Mar s Fakultete za upravo Univerze v Ljubljani.

 

V delovnem okolju javne uprave se srečujejo zaposleni različnih generacij. Vsaka izmed njih ima značilne vedenjske vzorce, stališča, pričakovanja, navade in motivacijske mehanizme. Ob tem generacijske razlike vplivajo tudi na opravljanje dela in delovne procese ter na odnose in učinkovitost zaposlenih.

 

Medgeneracijsko sodelovanje v delovnem okolju, izmenjevanje znanj ter izkušenj so pomembni za vsako delovno okolje. Sogovorniki so se pogovarjali o tem, da je pomembno spodbujati aktivno sodelovanje in povezovanje vseh zaposlenih, saj pri tem prihaja do medsebojnega izmenjevanja izkušenj, znanj in pomoči ene generacije drugi. Razlike med generacijami predstavljajo izziv, iz katerega ob ustreznem vodenju javna uprava lahko veliko pridobi. Pri prenosu znanja in deljenju izkušenj med generacijami ima ključno vlogo prav vodenje, ki pa je v javni upravi pogosto izziv. Zato bi bilo smiselno, da se v javni upravi še posebej okrepi vloga ravnanja z ljudmi (HRM).

 

Vabljeni, da si celoten posnetek pogovora ogledate tukaj>>.

 

Nazaj

Ne zamudite priložnosti

 

Prijavite se na naše e-novice in bodite pravočasno obveščeni o prihajajočih dogodkih SIC, pa tudi o aktualnih novicah Fakultete za upravo - študijskih programih, izobraževanjih (webinarji, brezplačni dogodki, usposabljanja) in drugih zanimivih vsebinah s področja uprave, vodenja, ekonomike, managementa in informatike.

Prijavite se

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.