Natečaj PREMIK NAPREJ 2022

Vse uresničljive ideje in vsi premiki naprej ne smejo ostati neopaženi, saj je dobre izkušnje in uspehe pomembno deliti z drugimi.

Spoštovani,

 

uspešen razvoj javne uprave ostaja ena od ključnih prioritet Slovenije, saj je od njega odvisen razvoj države in družbene blaginje. Učinkovitost javne uprave izjemno vpliva na uspešnost številnih drugih področij, kar je do izraza še posebej prišlo v času razglašene epidemije. Le-ta je terjala prilagoditev slehernega državljana nastalim razmeram, pri čemer so tudi organizacije v javni upravi in javnem sektorju prilagajanje vzele resno in svoje storitve ponudile v obliki, ki so uporabnikom prijazne, napredne, predvsem pa varne. Državljani in poslovni subjekti potrebujemo fleksibilno in odzivno javno upravo, ki bo delovala transparentno, strokovno, odgovorno ter skladno z načeli dobrega upravljanja.

 

Spremembe v družbi, bodisi kot posledica hitrega razvoja, široke uporabe informacijske tehnologije ali nenadnih spremenjenih razmer, zahtevajo neprestano prilagajanje novim situacijam in izkoriščanje širokega razvojnega potenciala. Obstoječe stanje pa, skladno z modernizacijo vseh področij življenja, ponuja široke možnosti za spremembe, nadgradnje in inovacije. Ti premiki so lahko na sistemski ali operativni ravni, lahko vključujejo nove informacijske rešitve, aplikacije ali e-storitve, prenovo poslovnih procesov, spremembo okolja, pravnih in drugih norm ter spremembe v organizacijskih strukturah in zaposlenih. Vse uresničljive ideje in vsi premiki naprej ne smejo ostati neopaženi, saj je dobre izkušnje in uspehe pomembno deliti z drugimi.

 

Vabimo vas, da nam in širši javnosti tudi v letu 2022 predstavite vaš premik naprej tako, da se prijavite na natečaj za naj izboljšavo v javni upravi Premik naprej 2022. Natečaj prispeva k prepoznavanju in promociji dobrih ter inovativnih praks in spodbuja ustvarjanje ter razvoj inovativnih premikov za bolj učinkovito in uspešno javno upravo kot gibalo družbenega razvoja. Natečaj je priložnost, da svoje dosežke predstavite slovenski strokovni in širši javnosti.

 

Pogoji sodelovanja:

  1. Prijavitelj je lahko organizacija javne uprave, ki je implementirala izboljšavo (storitev/rešitev/produkt/koncept/inovacijo).
  2. Ekipa, ki je razvila in/ali implementirala izboljšavo, je lahko sestavljena iz javnih uslužbencev in/ali kombinacije teh z zaposlenimi v gospodarstvu.
  3. Prijaviti je možno le izvedeno in uporabljeno izboljšavo javne uprave, ki je bila implementirana v letih 2021 in/ali 2022.

 

Prijave bo ocenila strokovna komisija, ki bo upoštevala naslednje kriterije:

  1. Aktualnost izziva (do 30 točk).
  2. Inovativnost (do 20 točk).
  3. Učinki uporabe izboljšave (do 30 točk).
  4. Širša družbena korist (do 20 točk).

 

Izbrali bomo do pet predlogov, med katerimi bo strokovna komisija, sestavljena iz strokovnjakov s področja javnega sektorja, izbrala najboljšega. Odločitev komisije bo dokončna. Zmagovalec bo priznanje Premik naprej 2022 prejel v okviru dogodka XXIX. Dnevi slovenske uprave (DSU), ki bodo letos potekali v Portorožu. Izbrani predlogi bodo predstavljeni tudi na spletnih straneh Fakultete za upravo in Svetovalno-izobraževalnega centra Fakultete za upravo. Prijavitelji se zavežejo, da bodo v primeru izbora sodelovali v okviru predvidene sekcije konference in pripravili predstavitveni plakat predlaganega premika, ki bo na ogled vsem obiskovalcem XXIX. DSU.

 

Svoj Premik naprej 2022 prijavite z izpolnitvijo spletne prijave PREMIK NAPREJ 2022. Rok za oddajo prijave je 17. 8. 2022. 

 

Natečaj razpisuje Univerza v Ljubljani, Fakulteta za upravo (Gosarjeva ulica 5, 1000 Ljubljana). V primeru dodatnih vprašanj nam lahko pišete na prenos.znanja@fu.uni-lj.si.

 

 

Vljudno vabljeni!

Nazaj

Ne zamudite priložnosti

 

Prijavite se na naše e-novice in bodite pravočasno obveščeni o prihajajočih dogodkih SIC, pa tudi o aktualnih novicah Fakultete za upravo - študijskih programih, izobraževanjih (webinarji, brezplačni dogodki, usposabljanja) in drugih zanimivih vsebinah s področja uprave, vodenja, ekonomike, managementa in informatike.

Prijavite se

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.