Natečaj PREMIK NAPREJ 2022

Znani so finalisti natečaja Premik naprej 2022!

Znani so finalisti natečaja Premik naprej 2022!

 

 

Na Fakulteti za upravo smo tudi letos pripravili natečaj Premik naprej 2022, katerega namen je predstaviti in promovirati inovativne rešitve za bolj učinkovito in uspešno javno upravo. Na natečaj smo prejeli pet prijav. Med njimi je strokovna komisija, sestavljena iz strokovnjakov s področja javnega sektorja, izbrala tri finaliste.

 

Finaliste navajamo po abecednem redu imena izboljšave:

 

 

  • PLATFORMA ZNANJA – Prostor za spodbujanje dialoga med deležniki in oblikovalci politik na področjih visokega šolstva,                   raziskav in inovacij ter za krepitev sinergij med temi področji (Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport) 

 

»Platforma znanja je pobuda, ki jo na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport razvijajo skupaj z deležniki na področjih visokega šolstva, raziskav in inovacij, in s katero želijo okrepiti sooblikovanje in skupno uresničevanje politik na teh področjih, podpreti vpetost slovenskega visokošolskega, raziskovalnega in inovacijskega prostora v evropski prostor, učinkovito spodbujati sinergije med področji in skupaj graditi družbo znanja, ki lahko bistveno prispeva k dobrobiti državljanov.«

 

 

  • SISTEM SKRINJA – Poslovna inteligenca v državni upravi (Ministrstvo za javno upravo)

 

»Poslovno inteligenčni sistem Skrinja je storitev za organe državne uprave v upravljanju Ministrstva za javno upravo. Vključuje plače javnih uslužbencev in javnih naročil v državi. Napredne vizualizacije in nadzorne plošče omogočajo, da podatki postanejo kakovostne informacije za boljše odločanje v realnem času. Pripravljajo tudi priklop Centralne kadrovske evidence, dokumentnega sistema in drugih virov, ter razvijajo mobilni dostop, napovedno analitiko in algoritmične obdelave.«

 

 

  • Sistem za podporo pri pripravi javnih razgrnitev in javnih objav prostorskih aktov (Mestna občina Maribor)

 

»V Mestni občini Maribor so v letu 2022 v uporabo uvedli sistem, ki ga sestavlja več med seboj povezanih informacijskih rešitev, ki omogočajo:

  • elektronsko podprto vodenje procesa priprave občinskih prostorskih aktov,
  • elektronsko obveščanje in sodelovanje javnosti v postopkih priprave občinskih prostorskih aktov preko spleta,
  • elektronsko javno objavo sprejetih občinskih prostorskih aktov na spletu,
  • elektronsko izdajo potrdil in izpisov iz občinskih prostorskih aktov ter dostop do odprtih podatkov o občinskih prostorskih              aktih.

Občinska uprava izvaja zahtevne procese koordinacije priprave prostorskih aktov, v katere je vključenih veliko število sodelujočih institucij in občani. Občani morajo biti seznanjeni s prostorskim razvojem, morajo participirati pri njegovem načrtovanju in imeti možnost pridobiti informacije iz prostorskih aktov. Zato je digitalizacija na področju prostorskega načrtovanja velik izziv in pomemben korak k pametnemu mestu. V Mestni občini Maribor so ta korak storili, digitalizirali proces priprave in sprejema prostorskih aktov in tudi že uspešno izvedli elektronsko javno razgrnitev Občinskega prostorskega načrta Mestne občine Maribor.«

 

Zmagovalec natečaja Premik naprej 2022 bo razglašen 30. septembra 2022 na XXIX. Dnevih slovenske uprave, ki bodo potekali v Portorožu.

Nazaj

Ne zamudite priložnosti

 

Prijavite se na naše e-novice in bodite pravočasno obveščeni o prihajajočih dogodkih SIC, pa tudi o aktualnih novicah Fakultete za upravo - študijskih programih, izobraževanjih (webinarji, brezplačni dogodki, usposabljanja) in drugih zanimivih vsebinah s področja uprave, vodenja, ekonomike, managementa in informatike.

Prijavite se

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.