Natečaj PREMIK NAPREJ 2023

 

 

 

Na XXX. Dnevih slovenske uprave smo v petek, 29. septembra 2023, razglasili zmagovalca natečaja za najboljšo izboljšavo v javni upravi Premik naprej 2023.

 

Natečaj Premik naprej smo na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani organizirali osmič. Namenjen je prepoznavanju in promociji dobrih ter inovativnih praks, spodbujanju ustvarjanja ter razvoju inovativnih premikov za bolj učinkovito in uspešno javno upravo.

 

Strokovna komisija je kot najboljšo izboljšavo v javni upravi prepoznala projekt Spletna aplikacija za trajnostni življenjski slog, ki jo je Mestna občina Ljubljana razvila v okviru projekta PSLifestyle.

 

Srebrni plaketi sta bili podeljeni finalistoma natečaja, Mestni občini Celje s projektom Inovativne participativne metode za povezano Celje: prva mestna konferenca z naslovom Radikalno sodelovanje in Vrhovnemu sodišču Republike Slovenije s projektom Animacije o sodstvu in sodnih postopkih.

 

 

O ZMAGOVALNEM PROJEKTU:

»Spletna aplikacija za trajnostni življenjski slog je novo, enostavno in uporabniku prijazno orodje za izračun in zmanjševanje ogljičnega odtisa. Uporabniku omogoča, da pridobi vpogled v svoj ogljični odtis, prejme prilagojene nasvete za trajnostno ravnanje in se motivira za nadaljnje ukrepanje. Prilagojenost lokalnim razmeram in poudarek na motivaciji izstopajo kot pomembne značilnosti za dosego ciljev trajnostnega ravnanja na področju energetske učinkovitosti, trajnostne prehrane, prevoza in drugih trajnostnih praks. Dostop do spletne aplikacije: https://pslifestyle-app.net/«

 

 

Fakulteta za upravo čestita vsem finalistom, posebej pa zmagovalcu – Mestni občini Ljubljana!

 

Nazaj

Ne zamudite priložnosti

 

Prijavite se na naše e-novice in bodite pravočasno obveščeni o prihajajočih dogodkih SIC, pa tudi o aktualnih novicah Fakultete za upravo - študijskih programih, izobraževanjih (webinarji, brezplačni dogodki, usposabljanja) in drugih zanimivih vsebinah s področja uprave, vodenja, ekonomike, managementa in informatike.

Prijavite se

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.