Natečaj PREMIK NAPREJ 2023

 

Znani so finalisti natečaja Premik naprej 2023!

 

 

Na Fakulteti za upravo smo tudi letos pripravili natečaj Premik naprej 2023, katerega namen je predstaviti in promovirati inovativne rešitve za bolj učinkovito in uspešno javno upravo. Na natečaj smo prejeli pet prijav. Med njimi je strokovna komisija, sestavljena iz strokovnjakov s področja javnega sektorja, izbrala tri finaliste.

 

Finaliste navajamo po abecednem redu imena izboljšave:

 

 

  • Animacije o sodstvu in sodnih postopkih (Vrhovno sodišče Republike Slovenije) 

 

»Animacije o sodstvu in najpogostejših sodnih postopkih na enostaven in razumljiv način prikažejo delovanje sodstva ter korake, udeležence in značilnosti sodnih postopkov. Razumevanje sodnih postopkov je bistvenega pomena za delovanje pravne države in uresničevanje pravic državljanov, zato animacije pomembno prispevajo k opolnomočenju državljanov in boljšemu sodelovanju s sodišči. Obenem so animacije odlično orodje za razpravo o državi ter pravicah posameznika v šolah in s tem predstavljajo spodbudo aktivnemu državljanstvu.«

 

 

  • Inovativne participativne metode za povezano Celje: prva mestna konferenca z naslovom                         Radikalno sodelovanje (Mestna občina Celje)

 

»Glavni cilj Mestnih konferenc je povezovanje različnih deležnikov in kreiranje ustvarjalnega participativnega procesa, ki na eni strani preverjajo mandatne cilje občinske uprave in so hkrati namenjene identifikaciji in pospeševanju novih pobud različnih javnosti. Na prvi mestni konferenci je MOC s 170 najrazličnejšimi akterji iskala odgovore na vprašanja o (p)oživitvi mesta, moči sodelovanja in iskanju najboljših poti do cilja, da Celje postane pametno mesto prihodnosti po meri ljudi.«

 

 

  • Spletna aplikacija za trajnostni življenjski slog (Mestna občina Ljubljana)

 

»Spletna aplikacija za trajnostni življenjski slog je novo, enostavno in uporabniku prijazno orodje za izračun in zmanjševanje ogljičnega odtisa. Uporabniku omogoča, da pridobi vpogled v svoj ogljični odtis, prejme prilagojene nasvete za trajnostno ravnanje in se motivira za nadaljnje ukrepanje. Prilagojenost lokalnim razmeram in poudarek na motivaciji izstopajo kot pomembne značilnosti za dosego ciljev trajnostnega ravnanja na področju energetske učinkovitosti, trajnostne prehrane, prevoza in drugih trajnostnih praks. Dostop do spletne aplikacije: https://pslifestyle-app.net/«

 

 

Zmagovalec natečaja Premik naprej 2023 bo razglašen 29. septembra 2023 na XXX. Dnevih slovenske uprave, ki bodo potekali v Portorožu.

Nazaj

Ne zamudite priložnosti

 

Prijavite se na naše e-novice in bodite pravočasno obveščeni o prihajajočih dogodkih SIC, pa tudi o aktualnih novicah Fakultete za upravo - študijskih programih, izobraževanjih (webinarji, brezplačni dogodki, usposabljanja) in drugih zanimivih vsebinah s področja uprave, vodenja, ekonomike, managementa in informatike.

Prijavite se

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.