Pogovor s Tomažem

Eden najboljših chefov na svetu, dobitnik Michelinove zvezdice ...

POGOVOR S TOMAŽEM: "Ustvarjati znam, če sem med ljudmi."

 

 

Na Fakulteti za upravo smo 16. decembra 2020 preko Zooma na pogovoru gostili Tomaža Kavčiča, enega najboljših chefov na svetu in dobitnika Michelinove zvezdice, dobitnika evropske nagrade za najbolj kreativnega kuharja, avtorja kuharskih knjig in poslovneža v panogi, ki jo je trenutna epidemiološka situacija zelo prizadela.

 

Tomaž Kavčič je na pogovoru prvič v javnosti spregovoril o novem projektu Zemono + selekcija, ki ga je v javnost lansiral 11. decembra, ter o njegovem edinstvenem panettoneju z okosom brinja in kandiranih oliv. V pogovoru je razkril svoje spoštovanje do kruha, ki izvira iz otroštva, in povedal, da je pri novem panettoneju posebno pozornost namenil procesu vzhajanja.

 

Svetovni kuharski velemojster je poudaril, da v času, ki nam ga kroji epidemija, najbolj pogreša stik s svojimi gosti ter občutek, ko pride zjutraj v gostilno, kjer je vse živo ter se dan začne s peko kruha in pripravo jušnih baz. Pri tem je dodal, da je v kuhinji najbolj ustvarjalen, kadar je obkrožen z ljudmi.

 

Skromen in iskren sogovornik je poudaril, da pri njem vedno velja sledeč vrstni red: Slovenija – Vipavska dolina – Zemono in šele na to je on - Tomaž Kavčič. Tudi Michelinovo zvezdico je komentiral kot piko na i trudu vseh slovenskih gostincev in kot priznanje, ki si ga zasluži slovenska gastronomija. Na osebni ravni pa mu zvezdica pomeni nepopisljivo emocijo, potrditev za opravljeno delo ter predvsem odgovornost za vnaprej.

 

Tomaž Kavčič želi biti vzornik mladim generacijam, katerim se trudi biti vedno na razpolago in z njimi rad deli izkušnje svojih štirih generacij.

 

Beseda v pogovoru je nanesla tudi na stres, ki je stalni spremljevalec v kuhinji, še huje pa ga Tomaž občuti v časih zaprtja zaradi epidemije, ko pogreša stik z gosti in delovnim procesom. Ublažiti ga poskuša z rednim tekom in družino.

 

Zaupal nam je še, da mu je najljubša tradicionalna slovenska jed goveja juha ter razložil, kako je prišlo do sodelovanja s Fructalom pri njegovem ginu Monologue, ki je uvrščen na 7. mesto med najboljšimi žganimi pijačami na svetu.

 

Ena ura pogovora s Tomažem je minila, kot bi mignil, in prepričani smo, da bo tudi vam, če si pogledate posnetek.

 

Nazaj

Ne zamudite priložnosti

 

Prijavite se na naše e-novice in bodite pravočasno obveščeni o prihajajočih dogodkih SIC, pa tudi o aktualnih novicah Fakultete za upravo - študijskih programih, izobraževanjih (webinarji, brezplačni dogodki, usposabljanja) in drugih zanimivih vsebinah s področja uprave, vodenja, ekonomike, managementa in informatike.

Prijavite se

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.