Pomen čustvene in socialne inteligentnosti na karierni poti

Čustvena in socialna inteligentnost sta pomembni komponenti uspešnih ljudi.

 

V organizaciji Fakultete za upravo je v sredo, 16. februarja 2022, potekal online pogovor z naslovom »Pomen čustvene in socialne inteligentnosti na karierni poti«, na katerem smo gostili psihologinjo in profesorico dr. Evo Boštjančič (Filozofska fakulteta, UL), trenerko čustvene inteligence Mojco Balanč (MB Consulting) ter psihologa in profesorja dr. Mateja Tušaka (SIRIUS AM d.o.o.).

 

V zanimivem in nadvse dinamičnem pogovoru smo dobili odgovore na vprašanja, kaj sta čustvena in socialna inteligentnost in kako nam lahko pomagata na karierni poti. Čustva v naša življenja prinašajo barve. Če želimo komunicirati o naših čustvih, jih moramo v prvi vrsti najprej prepoznati. V hitrem tempu življenja mnogi med nami ne uspemo ozavestiti svojih čustev, kar pomeni,  da z njimi ne moremo upravljati, še težje pa smo zaradi tega dovzetni za čustva drugih ljudi ter uspešno vodenje odnosov z drugimi. Vse štiri komponente (samozavedanje, samoupravljanje, empatija in upravljanje odnosov) sestavljajo čustveno inteligentnost.

 

Gostje so izpostavili, da nam čustvena in socialna inteligentnost pomagata pri komunikaciji, reševanju težav, soočanju s spremembami, timskem delu ipd., tako na osebni kot medosebni ravni. Vse večji pomen pa pridobivata tudi v poslovnem svetu, saj tako čustvena kot socialna inteligentnost pripomoreta k večanju uspeha vsakega posameznika. Ključno pri vsem tem pa je, da se teh veščin z različnimi metodami in tehnikami lahko naučimo.

 

Vabljeni, da si celoten posnetek pogovora ogledate tukaj>>.

 

Nazaj

Ne zamudite priložnosti

 

Prijavite se na naše e-novice in bodite pravočasno obveščeni o prihajajočih dogodkih SIC, pa tudi o aktualnih novicah Fakultete za upravo - študijskih programih, izobraževanjih (webinarji, brezplačni dogodki, usposabljanja) in drugih zanimivih vsebinah s področja uprave, vodenja, ekonomike, managementa in informatike.

Prijavite se

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.