Pravilna raba slovenskega jezika

 

So vaša besedila napisana pravilno?

PRAVILNA RABA SLOVENSKEGA JEZIKA

 

Slovenski jezik je uradni jezik Republike Slovenije. V njem poteka govorno in pisno sporazumevanje na vseh področjih javnega življenja v naši državi.

 

V tem jeziku se vlagajo vloge, pišejo odločbe, sklepi, zapisniki, uradni zaznamki in druga pisanja. Pomembno je, da pri pripravi besedil upoštevamo osnovna pravila pravopisa ter tako skrbimo za ustrezno jezikovno in oblikovno podobo besedil.

 

Na Upravni enoti Sevnica so se odločili, da želijo na tem področju obnoviti že pridobljeno znanje oz. pridobiti dodatna znanja, s katerimi bodo lahko izboljšali slog pisanja svojih besedil. S tem namenom smo za njih 27. septembra 2018 organizirali seminar Pravilna raba slovenskega jezika.

Nazaj

Ne zamudite priložnosti

 

Prijavite se na naše e-novice in bodite pravočasno obveščeni o prihajajočih dogodkih SIC, pa tudi o aktualnih novicah Fakultete za upravo - študijskih programih, izobraževanjih (webinarji, brezplačni dogodki, usposabljanja) in drugih zanimivih vsebinah s področja uprave, vodenja, ekonomike, managementa in informatike.

Prijavite se

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.