RAHLOČUTNOST - NAJBOLJŠI HUMUS ZA RAZVOJ NAŠIH IN OTROKOVIH MOŽGANOV

Z nami je svoje izkušnje in znanje delila dr. Andreja Poljanec.

Starševstvo ni le način vzgajanja ...

 

 

V okviru PKP projekta nam je v četrtek, 21. 6. 2018, predavala dr. Andreja Poljanec na temo "Rahločutnost - najboljši humus za razvoj naših in otrokovih možganov". 

 
 
Starševstvo ni le način vzgajanja, discipliniranja, komunikacije, pač pa je globok in vzajemen odnos, v katerem se razvijata oba, tako odrasli kot tudi otrok. Ključne komponente varnega starševstva, ki so v temelju tega odnosa so odzivnost na otrokove potrebe, prožnost, sočutje, uglašenost ter vsakršna odsotnost telesnega in psihičnega kaznovanja.
 
 
Kako naj starši živimo z otroki in kako naj jih vodimo v življenje, da se bodo v svetu dostojno znašli, da bodo vedeli, kaj jih veseli, da bodo v odnosih sposobni sočutja in iskrenega stika s sabo in z drugimi, da bodo veseli in ustvarjalni.
 
 
Z nami je svoje znanje in izkušnje delila dr. Andreja Poljanec, specialistka zakonske in družinske terapije, strokovni vodja pri Študijsko raziskovalnem centru za družino, predavateljica na Fakulteti za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda na Dunaju ter docentka na Univerzi v Ljubljani. Je izvajalka številnih delavnic in avtorica različnih strokovnih gradiv. Svojo strokovno pot posveča predvsem raziskovanju starševstva ter širjenju ideje rahločutnih in razvijajočih se odnosov v družini, odnosu do sebe ter do drugih ljudi.
 
 
Predavanje je obsegalo teme, kot so npr. otrok kot prostor razvoja senzitivnosti staršev, zakaj vzgajati rahločutno, razvoj možganov pri otroku itd.

Nazaj

Ne zamudite priložnosti

 

Prijavite se na naše e-novice in bodite pravočasno obveščeni o prihajajočih dogodkih SIC, pa tudi o aktualnih novicah Fakultete za upravo - študijskih programih, izobraževanjih (webinarji, brezplačni dogodki, usposabljanja) in drugih zanimivih vsebinah s področja uprave, vodenja, ekonomike, managementa in informatike.

Prijavite se

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.