Skrita moč odnosov v delovnem okolju

Skrita moč odnosov v delovnem okolju

 

Zakaj so medosebni odnosi tako pomembni v delovnem okolju? Kaj lahko posameznik naredi za dobre odnose v svojem delovnem okolju? Kaj ustvarja in gradi kvalitetne odnose med zaposlenimi? Kakšne so posledice slabih medosebnih odnosov? Kaj naj vodilno osebje upošteva pri ustvarjanju dobrih odnosov z vodenimi (sodelavci)? Kakšna je naloga vodje pri tem?

 

Z vsemi temi vprašanji in dilemami se srečujejo na Upravni enoti Ljubljana, kjer se zavedajo pomena dobrih medosebnih odnosov. V Svetovalno-izobraževalnem centru Fakultete za upravo smo jim pripravili seminar, ki je bil namenjen tistim zaposlenim, ki opravljajo delo na delovnih mestih, kjer je veliko stika z ljudmi in jim sposobnost rokovanja s čustvenimi izzivi prinaša največjo prednost pri učinkovitem in kvalitetnem delu. Namenjen je bil tudi vsem vodjem, ki so odgovorni za vodenje in dobro delo najrazličnejših kolektivov. Kvaliteta dela je namreč odvisna predvsem od motiviranosti in prepoznavanja realnih sposobnosti posameznega zaposlenega ter ustvarjanju hierarhije, ki ne temelji na ustrahovanju in prisili, temveč na sposobnosti učinkovitega sodelovanja in razvoja maksimalnega potenciala vsakega zaposlenega.

 

Na zastavljena vprašanja, dileme in še mnogo več je javnim uslužbencem iz UE Ljubljana odgovorila dr. Katarina Kompan Erzar s svojo ekipo strokovnjakov.

 

Foto utrinki. 

Nazaj

Ne zamudite priložnosti

Prijavite se na naše e-novice in bodite pravočasno obveščeni o prihajajočih dogodkih in aktualnih novicah.

Prijavite se

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.