Smo na GDPR dobro pripravljeni ali moramo biti še na kaj pozorni?

 

Ste se prebrali Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov?

Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov

 

14. aprila 2016 je Evropski parlament potrdil Uredbo Evropskega Parlamenta in Sveta o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov (Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov). Ta uredba bo nasledila nacionalne zakone o varstvu osebnih podatkov, v Sloveniji Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). ZVOP-2 žal ni bil sprejet pravočasno, zato se je 25. 5. 2018 Uredba (GDPR) začela uporabljati neposredno.

 

V želji, da bi se čim bolj seznanili z novostmi, ki jih prinašajo novi evropski predpisi s področja varstva osebnih podatkov, kaj te novosti pomenijo na Slovenijo ter kako se jim moramo prilagoditi, smo 4. 7. 2018 v sodelovanju z vrhunskima predavateljicama dr. Natašo Pirc Musar in mag. Rosano Lemut Strle organizirali seminar, ki je bil namenjen visokošolskim organizacijam oz. vsem, ki se pri svojem delu srečujemo s problematiko zbiranja in obdelave osebnih podatkov.

 

Cilj programa je bil odgovoriti na podana vprašanja, dileme in zadrege slušateljev. Ciljna skupina smo bili zaposleni na članicah Univerze v Ljubljani, saj se zaradi narave dela soočamo s podobnimi situacijami in težavami.

 

Predavateljici sta na podlagi svojega znanja in dolgoletnih izkušenj na tem področju znali odgovoriti na vprašanja in dileme, ki se nam porajajo.

 

Foto utrinki

Nazaj

Ne zamudite priložnosti

Prijavite se na naše e-novice in bodite pravočasno obveščeni o prihajajočih dogodkih in aktualnih novicah.

Prijavite se

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.