TU SEM DOMA. Srečno, Slovenija.

Združili smo moči pri glasbenem projektu.

TU SEM DOMA. Srečno, Slovenija.Združeni študenti, diplomanti in zaposleni Fakultete za upravo Univerze v Ljubljani smo pripravili nekaj izjemno srčnega za državljanke in državljane Republike Slovenije in našo domovino. Pesem Tu sem doma, slovenskega avtorja Aleksandra Mežka, ki je dostopna tukaj.

 

Na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani je veliko študentov, diplomantov in zaposlenih, ki jim je skupna tudi ljubezen do glasbe. Verjamemo, da glasba povezuje, krepi in daje upanje. V želji, da bi osrečili tudi druge, smo združili moči pri glasbenem projektu in v času epidemije in ob 30. letnici plebiscita pripravili glasbeno video voščilnico, ki je posvečena vsem državljankam in državljanom Republike Slovenije in naši domovini Sloveniji.

 

Na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani si namreč kot vodilna visokošolska inštitucija v Sloveniji na področju javne uprave prizadevamo krepiti odnos do vrednot, kot so spoštovanje, odnos do človeka in domovine, strokovnost, profesionalnost, poštenost. Naši študenti in diplomanti bodo ali so na svojih poklicnih poteh tako ali drugače vpeti tudi v delo slovenske javne uprave, zato se nam zdi še toliko pomembneje, da v njih prebujamo in spodbujamo hvaležnost za domovino in njene ljudi.

 

Posebno zahvalo s pripravljenim glasbenim video voščilom namenjamo zdravstvenemu osebju, staršem, zaposlenim v domovih starejših občanov, civilni zaščiti, prostovoljcem, učiteljem, vzgojiteljem, raziskovalcem, znanstvenikom, gasilcem, policistom, vojakom, odločevalcem, študentom, trgovcem, kmetom, delavcem, športnikom, kulturnim ustvarjalcem in zaposlenim v javni upravi.

 

Vodja projektne skupine doc. dr. Jernej Buzeti, prodekan za prenos znanja na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani, je ob tem povedal: »Ljubezni je več vrst. Posebna je ljubezen do naše domovine Slovenije. Spoštujmo jo, saj je samo ena. Nam dana. Z združitvijo študentov, diplomantov in zaposlenih Fakultete za upravo želimo čestitati domovini ob 30. letnici plebiscita, zato smo na prostovoljni ravni pripravili nekaj iskrenega za dušo. Zraven tega pa smo tudi na simbolni ravni, s sodelovanjem različnih generacij, pokazali na pomen in nujnost povezanosti, ki je tako aktualna tudi v času trenutne epidemije. Z izbiro slovenske pesmi in njenim naslovom Tu sem doma pa celotni Sloveniji sporočamo še mnogo več.«

 

Pri projektu je sodeloval tudi študent 2. letnika Fakultete za upravo, Matej Škrget, ki je povedal: »S sodelovanjem pri tem projektu sem želel pokazati svojo veliko hvaležnost za ves trud naših profesorjev, zdravstvenih delavcev, prostovoljcev in vseh Slovencev, ki v tej krizi širijo pozitivne misli in se trudijo za stabilnost naše države. Še veliko dela je pred nami, zato upam, da bo naš video motiviral Slovence k sodelovanju in uresničevanju ogromnih potencialov, za katere vsi vemo, da jih naša mala država Slovenija ima.«

 

Diplomantka Fakultete za upravo Tina Kadunc, ki je sodelovala s svojim petjem, je povedala: »Dom naj bi bil simbol ljubezni, trdnosti, topline, sprejemanja in medsebojnega razumevanja. Omenjene vrednote sem našla na Fakulteti za upravo tekom študija in sem se jih z največjim glasbenim užitkom oklenila tudi v povezovalnem projektu »Tu sem doma«. Globoko cenim in podpiram vsakršen doprinos k dobremu, kamor nedvomno spada ljubezen do domovine. Naj odmeva…«.

 

Glasbeno voščilo predstavlja našo izvedbo pesmi Tu sem doma, izjemnega slovenskega glasbenega ustvarjalca Aleksandra Mežka, kateremu se tudi zahvaljujemo za dovoljenje za izvedbo njegove pesmi.

Nazaj

Ne zamudite priložnosti

 

Prijavite se na naše e-novice in bodite pravočasno obveščeni o prihajajočih dogodkih SIC, pa tudi o aktualnih novicah Fakultete za upravo - študijskih programih, izobraževanjih (webinarji, brezplačni dogodki, usposabljanja) in drugih zanimivih vsebinah s področja uprave, vodenja, ekonomike, managementa in informatike.

Prijavite se

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.