UPORABNOST UMETNE INTELIGENCE ZA ŠTUDENTE IN PEDAGOGE

 

V organizaciji Fakultete za upravo je v sredo, 11. oktobra 2023, potekal online pogovor z naslovom »Uporabnost umetne inteligence za študente in pedagoge: poGovorimo se o Prednostih in Tveganjih«.

 

Pojav in izjemna zmogljivost velikih jezikovnih modelov, kot je ChatGPT, je v preteklem letu presenetila, lahko bi celo zapisali, da je "osupnila" tako strokovno kot laično javnost. O vlogi in mestu umetne inteligence v družbi se od tedaj pospešeno razpravlja, tudi na področju visokošolskega izobraževanja.

 

O tematiki so razpravljali dr. Smiljana Gartner (visokošolska učiteljica na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru, ki se raziskovalno ukvarja tudi s preučevanjem etike in umetne inteligence v izobraževanju), dr. Vlado Stankovski (visokošolski učitelj na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, ki se raziskovalno ukvarja tudi z vplivom ChatGPT na izobraževalni proces) in dr. Kristijan Musek Lešnik (visokošolski učitelj in predstojnik Centra za pozitivno psihologijo na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem ter predsednik Strokovnega sveta Republike Slovenije za splošno izobraževanje). Dogodek je povezovala asistentka Jera Novak, mag. s Fakultete za upravo Univerze v Ljubljani.

 

Vabljeni, da si celoten posnetek pogovora ogledate tukaj.

 

Nazaj

Ne zamudite priložnosti

 

Prijavite se na naše e-novice in bodite pravočasno obveščeni o prihajajočih dogodkih SIC, pa tudi o aktualnih novicah Fakultete za upravo - študijskih programih, izobraževanjih (webinarji, brezplačni dogodki, usposabljanja) in drugih zanimivih vsebinah s področja uprave, vodenja, ekonomike, managementa in informatike.

Prijavite se

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.