XXV. Dnevni slovenske uprave

Vabljeni k sodelovanju!

Prihajajo XXV. Dnevi slovenske uprave

 

 

Fakulteta za upravo vas vabi, da si rezervirate čas za tradicionalno letno konferenco XXV. Dnevi slovenske uprave, ki bo 27. in 28. septembra 2018 na Fakulteti za upravo v Ljubljani.

 

Nosilna tema letošnjega srečanja je Javna uprava – fokusna skupina za družbene spremembe. Za napredek in večjo konkurenčnost so pomembne ne le reforma večine javnih služb, ampak tudi strukturne in sistemske reforme javnega sektorja. Javni sektor mora postati del rešitve in ne del problema.

 

Vabimo vas k sodelovanju, rok za najavo prispevka (lahko je tudi le v obliki ppt) je 11. julij 2018.

 

Tematike konference so letos osredotočene na sledeča področja:

  1. Državna meja - vprašanja vezana na Schengen in državno mejo
  2. Vodstveni položaj v državni upravi (mandat, vodstvene izkušnje, imenovanje, menjave, nagrajevanje v javni upravi)
  3. Digitalizacija, varnostni izzivi in transparentnost delovanja sodobne javne uprave
  4. Optimizacija lokalnega javnega sektorja
  5. Participacija in na dejstvih podprto sprejemanje (upravnih) predpisov
  6. Alternativno reševanje sporov v upravnih zadevah

 

Prepričani smo, da o zgoraj navedenih področjih vedo povedati največ tisti, ki se z njimi dnevno srečujejo in jih sooblikujejo. S tem namenom se bodo oblikovale fokusne skupine, ki bodo ločeno razpravljale o navedenih področjih ter na koncu predstavile svoje poglede na obravnavanem področju.

 

Tudi letos bomo v okviru konference iskali najboljše dosežke v javni upravi in javnem sektorju skozi razpis za nagrado Premik naprej 2018, ki je objavljen na spletni strani Fakultete za upravo.

 

Veseli nas, da ste si Dneve slovenske uprave 2018 označili v koledarju in si zanje rezervirali čas.

 

Hkrati vas vabimo, da se dogodka udeležite tudi kot aktivni udeleženec, bodisi s pisnim prispevkom bodisi s predstavitvijo. Do 11. 7. 2018 zbiramo najave prispevkov, ki bodo tvorili program konference. Na naslov dsu@fu.uni-lj.si nam lahko do tega datuma pošljete delovni naslov prispevka in 5-10 stavkov povzetka oz. predvidene vsebine prispevka. Med najavami bo programski odbor izbral najboljše in jih uvrstil v program, avtorji pa bodo imeli do 10. 8. 2018 čas, da svoje prispevke skrbno pripravijo in pošljejo v recenzijo.

 

S spoštovanjem,

programski odbor DSU 2018

Nazaj

Ne zamudite priložnosti

Prijavite se na naše e-novice in bodite pravočasno obveščeni o prihajajočih dogodkih in aktualnih novicah.

Prijavite se

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.