XXVII. Dnevi slovenske uprave

Sposobnost prilagajanja javne uprave ...

 

Spoštovani,


končali so se XXVII. Dnevi slovenske uprave, ki so 24. in 25. septembra 2020 potekali on-line v organizaciji Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani.

 

Osrednja tema konference je bilo delovanje javnega sektorja po epidemiji koronavirusa, s poudarkom na treh vsebinskih sklopih: upravne enote, lokalna samouprava in zdravstvo.

 

Na dogodku je drugi konferenčni dan sodeloval tudi minister za javno  upravo Boštjan Koritnik, ki je v uvodnem nagovoru med drugim povedal, da vloga Ministrstva za javno upravo ni le interventno reševanje države in lokalne samouprave v času zdravstvene krize, ampak da vlogo ministrstva vidi pri oblikovanju foruma za dialog, izmenjavo najboljših praks in razvoj politike. Poudaril je, da je vzpostavitev Delovne skupine lokalna samouprava, ki je sestavljena iz predstavnikov vseh reprezentativnih združenj občin, odličen primer fleksibilnosti uprave.

 

Več o dogodku

 

Programski vodja Dnevov slovenske uprave dr. Bruno Nikolić je ob koncu dogodka povzel, da tako, kot se je Evropska unija rodila in se razvija v najtežjih trenutkih, imata tudi javna uprava in zdravstveni sistem priložnost, da izkoristita trenutne razmere za premik naprej. Ključno vlogo pri tem igrajo kompetentno vodenje, integriteta, inovativnost in sodelovanje, ki temelji na vzajemnem zaupanju.

 

Dnevi slovenske uprave in natečaj »Premik naprej« nas vsako leto opominjata, da so te vrline že prisotne v vseh porah javne uprave in zdravstvenega sistema, poskrbeti moramo le za to, da to ne bodo zgolj izjeme, temveč vodilo celotnega sistema in vsakega izmed nas.

 

 

Vabljeni k ogledu posnetkov sekcij konference:

 

 

 

Nazaj

Ne zamudite priložnosti

 

Prijavite se na naše e-novice in bodite pravočasno obveščeni o prihajajočih dogodkih SIC, pa tudi o aktualnih novicah Fakultete za upravo - študijskih programih, izobraževanjih (webinarji, brezplačni dogodki, usposabljanja) in drugih zanimivih vsebinah s področja uprave, vodenja, ekonomike, managementa in informatike.

Prijavite se

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.