XXVII. Dnevi slovenske uprave

Sposobnost prilagajanja javne uprave ...

 

Spoštovani,


Fakulteta za upravo vas vabi, da si rezervirate čas za tradicionalno letno konferenco XXVII. Dnevi slovenske uprave, ki bo 24. in 25. septembra 2020 na Fakulteti za upravo v Ljubljani.

 

Nosilna tema letošnjega srečanja je Delovanje javnega sektorja po epidemiji COVID-19. Epidemija COVID-19 je močno zaznamovala delovanje javnega sektorja v času trajanja epidemije in po njenem zaključku. Sedaj, ko se počasi vračamo v novo »normalno« delovanje, se zdi smotrno podrobneje analizirati delovanje javnega sektorja v času epidemije COVID-19 in po njenem zaključku. Na ta način lahko bolje opredelimo dobre in slabe prakse, kar nam bo olajšalo prehod v nov način delovanja oziroma omogočilo lažjo pripravo na potencialno ponovno razglasitev epidemije COVID-19. Poudarek XXVII. DSU 2020 bo na treh vsebinskih sklopih: upravne enote, lokalna samouprava in zdravstvo. Prvi dan bosta izvedeni tudi dve spremljevalni sekciji zaprtega tipa, namenjeni predstavitvi rezultatov raziskovalnega projekta s področja transparentnosti davčnih postopkov in študentom doktorskega študija.  

 

 

OKVIRNI PROGRAM

 

 

Prvi dan, 24. 9. 2020, za posebej vabljene udeležence

 

14.00-16.00   sekcija za študente doktorskega študija vseh članic Univerze v Ljubljani

                          vodja: prof. dr. Maja Klun

 

Sekcija je namenjena doktorskim študentom vseh članic UL, na kateri bodo predstavili svoje dosedanje ugotovitve pri delu na doktorski disertaciji, izmenjali izkušnje pri raziskovalnem delu in pridobili poglede drugih na pripravljeno predstavitev. 

 

16.30-18.30   sekcija Razvoj transparentnosti davčnih postopkov in podatkov v EU, Sloveniji in na Hrvaškem

                         vodja: prof. dr. Polonca Kovač

 

Sekcija bo obravnavala razumevanje čedalje bolj aktualne davčne transparentnosti v politikah in pravilih EU, kar še poudarjeno velja pri bolj ali manj prisilnem pobiranju javnih dajatev in v času epidemije covid-19. Za ta namen je bil oblikovan bilateralni projekt med Slovenijo in Hrvaško, v okviru katerega bodo analizirane dobre prakse in priporočene bodoče smernice glede vprašanj, kot so uravnoteženost med odprtostjo in tajnostjo davčnih podatkov, mednarodna izmenjava informacij, izdaja navodil in drugih aktov za večjo pravno varnost davkoplačevalcev, instituti za prostovoljno izpolnjevanje obveznosti ipd., tako na splošno kot tudi po naukih iz koronakrize.

 

 

Drugi dan, 25. 9. 2020 (v dopoldanskem času), za širšo javnost

 

  • sekcija Upravne enote
            vodja: doc. dr. Tina Jukić

 

Sekcija se bo osredotočala na izzive, s katerimi so se pri svojem delu v času epidemije soočale upravne enote. Spregovorili bomo o dobrih praksah in področjih, na katerih obstaja prostor za izboljšave v primeru drugega vala.

 

  • sekcija Lokalna samouprava
            vodja: doc. dr. Iztok Rakar

 

Sekcija bo obravnavala ukrepe držav v zvezi s COVID-19 in njihov vpliv na demokratičnost in učinkovitost upravljanja na občinski ravni ter izpostavila lekcije za Slovenijo in naš prispevek k evropskim standardom lokalne demokracije.

 

  • sekcija Zdravstvo 
            vodja: doc. dr. Bruno Nikolić

 

Sekcija bo obravnavala delovanje zdravstvenega sistema v času epidemije COVID-19 in po njenem zaključku ter izpostavila pomanjkljivosti in priložnosti za nadaljnji razvoj zdravstvenega sistema.

 

 

Tudi letos bomo v okviru konference iskali najboljše dosežke v javni upravi in javnem sektorju skozi natečaj za najboljšo izboljšavo v javni upravi Premik naprej 2020

 


Prijave na konferenco bodo odprte v začetku septembra, ko bo znano, ali je konferenco možno izvesti na Fakulteti za upravo ali pa bo le-ta izvedena v obliki webinarja. 

 

Veseli nas, da ste si Dneve slovenske uprave 2020 označili v koledarju in si zanje rezervirali čas. 

 

 

 

S spoštovanjem,
programski odbor DSU 2020Nazaj

Ne zamudite priložnosti

Prijavite se na naše e-novice in bodite pravočasno obveščeni o prihajajočih dogodkih in aktualnih novicah.

Prijavite se

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.