XXVIII. Dnevi slovenske uprave

Novejši pogledi do (vprašanj) javnega upravljanja

 

Spoštovani,


končali so se XXVIII. Dnevi slovenske uprave, ki so 16. in 17. septembra 2021 potekali on-line v organizaciji Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani.

 

Osrednja tematika dogodka so bili novejši pogledi do (vprašanj) javnega upravljanja. V okviru tega so razprave tekle o umetni inteligenci v javni upravi, o soustvarjanju javnih storitev in politik, predstavljena sta bila nova znanstvena monografija Znanost o javni upravi ter mednarodni projekt PAQUALITY. Konferenca se je končala z razglasitvijo zmagovalca natečaja Premik naprej 2021 (več), na katerem je zmaga pripadla Vrhovnemu sodišču Republike Slovenije za projekt Elektronske sodne dražbe – e-Dražbe.

 

Uvodni nagovor na konferenci je imel Miha Lavtar, direktor in ustanovitelj podjetja Optiweb. Izpostavil je štiri ključne izzive, ki povezujejo gospodarstvo in javno upravo in s katerimi se je v zadnjem letu in pol srečevalo tudi njegovo podjetje: – komunikacija, – nagrajevanje kadrov, – delo od doma ter – avtomatizacija in optimizacija. V kontekstu teh izzivov je nato potekala razprava tudi v okviru nadaljnjih predstavitev in razprav na letošnjih Dnevih slovenske uprave.

 

Več o dogodku

 

 

Vabljeni k ogledu posnetkov posameznih delov konference:

 

 

Nazaj

Ne zamudite priložnosti

 

Prijavite se na naše e-novice in bodite pravočasno obveščeni o prihajajočih dogodkih SIC, pa tudi o aktualnih novicah Fakultete za upravo - študijskih programih, izobraževanjih (webinarji, brezplačni dogodki, usposabljanja) in drugih zanimivih vsebinah s področja uprave, vodenja, ekonomike, managementa in informatike.

Prijavite se

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.