Izzivi prepoznavanja nadarjenih javnih uslužbencev in njihovih talentov

Izzivi prepoznavanja nadarjenih javnih uslužbencev in njihovih talentov

Kdaj

Lokacija

Online pogovor - s pomočjo videokonferenčnega orodja Zoom

Talent je dar in velika prirojena sposobnost posameznika za določeno umsko ali fizično dejavnost. Talentirani oziroma nadarjeni zaposleni so v organizacijah torej ključni pri doseganju izjemnih dosežkov, prav poseben izziv pa predstavljajo v javni upravi. Vodstveno osebje v javni upravi si mora, še zlasti v času nenehnih sprememb, prizadevati k zaposlovanju nadarjenih posameznikov in jih znati obdržati ter jim omogočati razvoj, obenem pa jih za njihove dosežke ustrezno nagraditi. 

 

Vabimo vas, da se nam pridružite na online pogovoru na temo "Izzivi prepoznavanja nadarjenih javnih uslužbencev in njihovih talentov", ki bo v sredo, 15. 2. 2023, od 16.00 do 17.00.

 

Pogovor bo namenjen zaposlenim, širši javnosti in študentom, njegov namen pa je izmenjava informacij, koristnih nasvetov in primerov dobrih praks. Izhajajoč iz tega je cilj pogovora udeležencem predstaviti značilnosti nadarjenih javnih uslužbencev v delovnem okolju javne uprave, jih spodbuditi k razmišljanju, kako ravnati z nadarjenimi javnimi uslužbenci, in predstaviti izboljšave trenutnega sistema upravljanja s talenti v javni upravi v Sloveniji.

 

Pogovor bo moderirala Špela Mar, mag. (Fakulteta za upravo, Katedra za organizacijo in informatiko). Njeni gostje pa bodo dr. Mojca Juriševič (visokošolska učiteljica in predstojnica centra za raziskovanje in spodbujanje nadarjenosti na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani), gospod Urban Kodrič (državni sekretar na Ministrstvu za javno upravo) in dr. Tatjana Kozjek (prodekanja za študijske zadeve in visokošolska učiteljica na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani).

 

Pogovor bomo izvedli s pomočjo videokonferenčnega orodja Zoom. Dan pred dogodkom bomo vsem prijavljenim poslali tehnične informacije, skupaj s povezavo preko katere boste lahko vstopili v pogovor.

 

Vsi zainteresirani boste lahko v pogovoru aktivno sodelovali tako, da boste predhodno zastavili vprašanja (ob prijavi, v sporočilo) oziroma jih boste zastavili tekom pogovora na način, da boste vprašanja napisali v "chat".

 

K prijavi vabljeni tudi študentje Fakultete za upravo, saj se aktivna udeležba (prisotnost na dogodku, zastavitev vprašanja tekom pogovora) upošteva kot ena ura kompetenčnega dogodka

 

Na dogodku boste izvedeli

 

  • Kaj pomeni talent v javni upravi?
  • Kdo so nadarjeni javni uslužbenci v javni upravi?
  • Kako ravnati s talenti v javni upravi?
  • Kako obdržati nadarjene javne uslužbence, jim omogočati razvoj in jih nagraditi?

Nazaj

Mnenja naših udeležencev

Na delavnici, ki jo je za nas organiziral SIC, mi je bilo najbolj všeč, da je predavatelj ves čas iskal stik z udeleženci: vabil nas je k vprašanjem in odgovarjal na naša vprašanja. Take delavnice je treba organizirati čim pogosteje.

udeleženec,

V SIC so izvedli odlično delavnico – primerna lokacija ter popolna podaja novih znanj. Taka izobraževanja širijo človeku znanje in so učinkovit pripomoček pri delu.

udeleženec,

V SIC so za nas izvedli vrhunsko delavnico – profesionalno na vseh nivojih: organizacija, predavatelji, vsebina in gradivo. Super, le tako naprej!

udeleženka,

Podobni dogodki

Trenutno ni dogodkov.
Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.