Digitalna orodja kot pomoč študentom ...

Digitalna orodja kot pomoč študentom ...

Kdaj

Lokacija

Online pogovor - s pomočjo videokonferenčnega orodja Zoom

Študenti se srečujete z iskanjem, pripravo in urejanjem različnih vsebin. Pri tem želite biti čim bolj produktivni in časovno učinkoviti. Razvoj umetne inteligence ponuja številna orodja, ki lahko pomagajo pri le tem in ne nazadnje tudi poenostavijo izpolnjevanje študijskih obveznosti. Uporaba tovrstnih orodij zmanjšuje čas in bistveno olajša proces priprave npr. seminarskih nalog, domačih nalog, predstavitev, videoposnetkov in ne nazadnje tudi zaključnih del. Pomagajo lahko tako pri iskanju potrebnih strokovnih in znanstvenih virov in literature, ustvarjanju povzetkov ugotovitev le teh, njihovemu citiranju, iskanju odgovorov na vprašanja, kot tudi pri grafičnem, vizualnem oblikovanju in ustvarjanju predstavitev ter videoposnetkov. Vse to pomeni manjšo porabo časa za samo urejanje in večji preostanek časa, ki ga lahko namenite ustvarjalnosti in iskanju idej, s čimer bo končni izdelek še bolj izpopolnjen in kreativen.

 

Katere možnosti so na voljo in na kakšen način se nekaterih izmed njih lahko poslužujete, boste izvedeli na našem online pogovoru "Kako lahko različna digitalna orodja pomagajo študentom pri iskanju člankov, pripravi in urejanju vsebin ter predstavitev?", ki bo v sredo, 13. 3. 2024, od 16.00 do 17.00.

 

Vabljeni vsi študenti, še posebej vsi tisti, ki potrebujete koristne nasvete glede lažjega iskanja virov in literature, učinkovite priprave pregleda literature in kreativne priprave predstavitve zaključnega dela.

 

Pogovor bo moderirala doc. dr. Veronika Petkovšek (Fakulteta za upravo, Katedra za ekonomiko in management javnega sektorja). Njene gostje bodo pedagoginje Fakultete za upravo Univerze v Ljubljani doc. dr. Sabina Bogilović (Katedra za ekonomiko in management javnega sektorja), asist. Špela Mar, mag. (Katedra za organizacijo in informatiko) in asist. Maruša Bizjak Ferjan, mag. (Katedra za organizacijo in informatiko).

 

Pogovor bomo izvedli s pomočjo videokonferenčnega orodja Zoom. Dan pred dogodkom bomo vsem prijavljenim poslali tehnične informacije, skupaj s povezavo, preko katere boste lahko vstopili v pogovor.

 

Vsi zainteresirani boste lahko v pogovoru aktivno sodelovali tako, da boste predhodno zastavili vprašanje (ob prijavi, v sporočilo) oziroma jih boste zastavili tekom pogovora na način, da boste vprašanja napisali v "chat".

 

Študentom Fakultete za upravo se aktivna udeležba (prisotnost na dogodku, zastavitev vprašanja tekom pogovora) upošteva kot ena ura kompetenčnega dogodka.

 

Na dogodku boste izvedeli kako uporabljati:

 

  • Google učenjaka ob oddaljenem dostopu (iskanje znanstvenih člankov, monografij in drugih gradiv),
  • Elicit v kombinaciji z Dikul in chatGPT (iskanje znanstvenih člankov ter priprava povzetkov in ugotovitev, primerjava med vsebinami,          ugotovitvami) ter
  • Canvo ob pripravi predstavitev in videoposnetkov za PPTje (ustvarjanje zanimivih PPT predstavitev z videoposnetki).

Nazaj

Mnenja naših udeležencev

V SIC so za nas izvedli vrhunsko delavnico – profesionalno na vseh nivojih: organizacija, predavatelji, vsebina in gradivo. Super, le tako naprej!

udeleženka,

V SIC so izvedli odlično delavnico – primerna lokacija ter popolna podaja novih znanj. Taka izobraževanja širijo človeku znanje in so učinkovit pripomoček pri delu.

udeleženec,

Na delavnici, ki jo je za nas organiziral SIC, mi je bilo najbolj všeč, da je predavatelj ves čas iskal stik z udeleženci: vabil nas je k vprašanjem in odgovarjal na naša vprašanja. Take delavnice je treba organizirati čim pogosteje.

udeleženec,

Podobni dogodki

Trenutno ni dogodkov.
Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.