Kako ravnati v primeru velikih čustvenih in psihičnih naporov?

Kako ravnati v primeru velikih čustvenih in psihičnih naporov?

Kaj pomenita čustveni in psihični napor za človeški organizem in zdravje posameznika?

 

Kdaj

Termin še ni znan

Program

Delavnica je namenjena zaposlenim in vodjem v upravnih enotah, občinah, ministrstvih, centrih za socialno delo in drugih državnih inštitucijah, v katerih prihaja ali lahko prihaja do čustvenih in psihičnih naporov zaposlenih v delovnem okolju. Namen delavnice je naučiti udeležence, kako prepoznavati zgodnje znake čustvenih in psihičnih naporov, kako naj zaposleni ravnajo v situacijah naporov ter kakšna je vloga in naloga vodij, da ne prihaja do čustvenih in psihičnih naporov v delovnem okolju ter kako v takšnih situacijah poskrbeti za avtorefleksijo in stalno ohranjanje stika s samim seboj oziroma visoko raven čustvene refleksije/regulacije.

Na dogodku boste izvedeli

  • kakšni so razlogi in vzroki za čustvene in psihične napore v delovnem okolju;
  • kaj pomenita čustveni in psihični napor za človeški organizem in zdravje posameznika;
  • kako zaposleni in vodje pri sebi odkrivajo zgodnje znake morebitnih naporov;
  • kako in na kakšen način naj vodja ravna z zaposlenimi in s samim seboj, da do situacij čustvenih in psihičnih naporov ne bo prihajalo;
  • kakšne so tehnike in veščine za vzpostavljanje čustvene regulacije;
  • kako se zavedati sebe, ohranjati stik s seboj in prepoznavati lastne čustvene odzive na zunanje dejavnike, ki lahko povzročijo notranje stiske in napore.

 

Udeleženci delavnice Kako ravnati v primeru velikih čustvenih in psihičnih naporov? imate zagotovljeno mesto na 2. Akademiji javnega sektorja.

prof. dr. Tomaž Erzar

prof. dr. Tomaž Erzar

ŠRCD Študijsko-raziskovalni center za družino

psihoterapevt in direktor Študijsko-raziskovalnega centra za družino

Nazaj

Mnenja naših udeležencev

Seminar, ki sem se ga udeležila na Fakulteti za upravo (v SIC), lahko le pohvalim: zelo dobra organizacija in vsebina dogodka ter izvajalca. Čestitke!

udeleženka,

Svetovalno-izobraževalni center je za centre za socialno delo dolenjske regije organiziral seminar ZUP. Udeleženke iz našega CSD smo bile z vsebino in izvedbo zelo zadovoljne, saj je predavatelj vsebino prilagodil našemu področju dela in hkrati odgovoril na naša konkretna vprašanja. Vsekakor bi takšen seminar priporočala tudi drugim centrom za socialno delo.

Irena Kralj, Center za socialno delo Metlika

V SIC so za nas izvedli vrhunsko delavnico – profesionalno na vseh nivojih: organizacija, predavatelji, vsebina in gradivo. Super, le tako naprej!

udeleženka,

Podobni dogodki

Trenutno ni dogodkov.

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analizo podatkov o obiskanosti naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Več informacij Strinjam se