Kako ravnati v primeru velikih čustvenih in psihičnih naporov?

Kako ravnati v primeru velikih čustvenih in psihičnih naporov?

Kaj pomenita čustveni in psihični napor za človeški organizem in zdravje posameznika?

 

Kdaj

Termin še ni znan

Program

Delavnica je namenjena zaposlenim in vodjem v upravnih enotah, občinah, ministrstvih, centrih za socialno delo in drugih državnih inštitucijah, v katerih prihaja ali lahko prihaja do čustvenih in psihičnih naporov zaposlenih v delovnem okolju. Namen delavnice je naučiti udeležence, kako prepoznavati zgodnje znake čustvenih in psihičnih naporov, kako naj zaposleni ravnajo v situacijah naporov ter kakšna je vloga in naloga vodij, da ne prihaja do čustvenih in psihičnih naporov v delovnem okolju ter kako v takšnih situacijah poskrbeti za avtorefleksijo in stalno ohranjanje stika s samim seboj oziroma visoko raven čustvene refleksije/regulacije.

Na dogodku boste izvedeli

  • kakšni so razlogi in vzroki za čustvene in psihične napore v delovnem okolju;
  • kaj pomenita čustveni in psihični napor za človeški organizem in zdravje posameznika;
  • kako zaposleni in vodje pri sebi odkrivajo zgodnje znake morebitnih naporov;
  • kako in na kakšen način naj vodja ravna z zaposlenimi in s samim seboj, da do situacij čustvenih in psihičnih naporov ne bo prihajalo;
  • kakšne so tehnike in veščine za vzpostavljanje čustvene regulacije;
  • kako se zavedati sebe, ohranjati stik s seboj in prepoznavati lastne čustvene odzive na zunanje dejavnike, ki lahko povzročijo notranje stiske in napore.

 

Udeleženci delavnice Kako ravnati v primeru velikih čustvenih in psihičnih naporov? imate zagotovljeno mesto na 2. Akademiji javnega sektorja.

prof. dr. Tomaž Erzar

prof. dr. Tomaž Erzar

ŠRCD Študijsko-raziskovalni center za družino

psihoterapevt in direktor Študijsko-raziskovalnega centra za družino

Nazaj

Mnenja naših udeležencev

V SIC so za nas izvedli vrhunsko delavnico – profesionalno na vseh nivojih: organizacija, predavatelji, vsebina in gradivo. Super, le tako naprej!

udeleženka,

Na delavnici, ki jo je za nas organiziral SIC, mi je bilo najbolj všeč, da je predavatelj ves čas iskal stik z udeleženci: vabil nas je k vprašanjem in odgovarjal na naša vprašanja. Take delavnice je treba organizirati čim pogosteje.

udeleženec,

Seminar, ki sem se ga udeležila na Fakulteti za upravo (v SIC), lahko le pohvalim: zelo dobra organizacija in vsebina dogodka ter izvajalca. Čestitke!

udeleženka,

Podobni dogodki

Trenutno ni dogodkov.

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analizo podatkov o obiskanosti naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Več informacij Strinjam se