Kako se pripraviti in izpeljati dober online nastop?

Kako se pripraviti in izpeljati dober online nastop?

Javno nastopanje postaja v današnjem času stalnica.

 

Kdaj

Lokacija

Online pogovor - s pomočjo videokonferenčnega orodja Zoom

 

Javno nastopanje postaja v današnjem času stalnica. Z nastopanjem se srečujemo že vse od malih nog in spremlja nas skozi celotno življenjsko pot (šola, izobraževanje, zaposlitev itd.). Nemalokrat se soočamo s predstavitvijo pred skupino, z nastopom pred občinstvom in ne nazadnje vse pogosteje tudi z online nastopanjem. V slednje nas je še toliko bolj potisnila trenutna situacija, povezana s Covid-19, pri čemer pa so se mnogi znašli pred izzivom, kako suvereno, sproščeno, prepričljivo in zanimivo izpeljati online nastop, pogovor, predstavitev itd.

 

Vabimo vas, da se nam pridružite na online pogovoru na temo »Kako se pripraviti in izpeljati dober online nastop?«, ki bo v sredo, 10. 2. 2021, od 16.00 do 17.00.

 

Pogovor bo moderirala mag. Veronika Petkovšek (Fakulteta za upravo, Katedra za ekonomiko in management javnega sektorja). Njeni gostje pa bodo gospa Saša Einsiedler (komunikacijska trenerka in svetovalka), gospa Nina Dušić Hren (psihologinja in trenerka mehkih veščin) in mag. Nandakumar Chellappan Nair (strokovnjak za področje retorike).

 

Pogovor bo namenjen vsem, ki se želite seznaniti s ključnimi elementi dobrega online nastopa ter si želite povečati samozavest pri tovrstnem nastopanju.


Pogovor bomo izvedli s pomočjo videokonferenčnega orodja Zoom. Dan pred dogodkom bomo vsem prijavljenim poslali tehnične informacije, skupaj s povezavo preko katere boste lahko vstopili v pogovor.

 

Vsi zainteresirani boste lahko v pogovoru aktivno sodelovali tako, da boste predhodno zastavili vprašanja (ob prijavi, v sporočilo) oziroma jih boste zastavili tekom pogovora na način, da boste vprašanja napisali v "chat".

 

K prijavi vabljeni tudi študentje, saj se aktivna udeležba (prisotnost na dogodku, zastavitev vprašanja tekom pogovora) upošteva kot ena ura kompetenčnega dogodka

 

Na dogodku boste izvedeli

 

  • kakšne izzive in priložnosti predstavlja online nastopanje

- kakšne so bistvene razlike med klasičnim nastopanjem v živo in online nastopanjem

  • kakšna priprava je potrebna za dober online nastop 

- ali je vsebinska priprava na online nastop drugačna od priprave na klasičen nastop v živo

- kakšne so smernice glede osebnega izgleda (obleka, make-up ...)

- kako je s tremo oz. odpravo le-te

  • kakšna je pravilna izvedba dobrega online nastopa 

- kako ustvariti dober prvi vtis

- kakšni so napotki, smernice glede retorike, glasu, mimike in drže telesa

 

 

Nazaj

Mnenja naših udeležencev

V SIC so izvedli odlično delavnico – primerna lokacija ter popolna podaja novih znanj. Taka izobraževanja širijo človeku znanje in so učinkovit pripomoček pri delu.

udeleženec,

V SIC so za nas izvedli vrhunsko delavnico – profesionalno na vseh nivojih: organizacija, predavatelji, vsebina in gradivo. Super, le tako naprej!

udeleženka,

Seminar, ki sem se ga udeležila na Fakulteti za upravo (v SIC), lahko le pohvalim: zelo dobra organizacija in vsebina dogodka ter izvajalca. Čestitke!

udeleženka,

Podobni dogodki

Trenutno ni dogodkov.
Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.