Kakšne bodo posledice zaradi COVID-19 v javni upravi in kaj lahko pričakujemo?

Kakšne bodo posledice zaradi COVID-19 v javni upravi in kaj lahko pričakujemo?

Trenutni izzivi zahtevajo hitre odzive, hitre ukrepe in hitro prilagajanje dnevno različnim situacijam.

 

Kdaj

Lokacija

Online pogovor - s pomočjo videokonferenčnega orodja Zoom

z vami bodo

 

Na Fakulteti za upravo smo se odločili, da v okviru projekta Pomaga(j)mo! organiziramo tudi online pogovore, saj bomo s pomočjo njih iskali odgovore na vprašanja in izzive, s katerimi se soočajo mnogi zaposleni v javnem sektorju, nudili pomoč in podporo sodelujočim ter na takšen način skušali prispevati svoj delež.

 

Drugi online pogovor ima naslov »Kakšne bodo posledice zaradi COVID-19 v javni upravi in kaj lahko pričakujemo?« in bo v četrtek, 23. 4. 2020, od 16.00 – 17.00.


Pogovor bomo izvedli s pomočjo videokonferenčnega orodja Zoom. Dva dni pred dogodkom bomo vsem prijavljenim poslali tehnične informacije, skupaj s povezavo preko katere boste lahko vstopili v pogovor. 

 

Javna uprava se v tem trenutku sooča z izzivi, s katerimi do zdaj ni imela izkušenj. Ker je javna uprava ožji del javnega sektorja, se mnogi sprašujejo, ali se v trenutnem položaju znajde ali ne. Prepričanje večine o delovanju javne uprave kot birokratskem aparatu je globoko zakoreninjeno. Trenutni izzivi pa zahtevajo hitre odzive, hitre ukrepe in hitro prilagajanje dnevno različnim situacijam. To v določenem regulatornem in finančnem okviru predstavlja velik izziv tako na državni kot lokalni ravni. Oči javnosti, tako vsesplošne kot strokovne, še nikoli niso bile tako koncentrirano usmerjene v sprejemanje ukrepov in sledenju dela javne uprave. To predstavlja veliko breme vsem, ki delajo v teh procesih, saj ni časa za poglobljene analize, za računanje vseh finančnih posledic, za potrebne akte, ki jih je treba sprejemati, pa četudi so to samo obrazci/vloge. Verjetno se javna uprava še nikoli ni soočila s tako velikimi pritiski, pričakovanji in kriznim upravljanjem kot v teh dneh.

 

Vsi zainteresirani lahko v pogovoru aktivno sodelujejo tako, da predhodno zastavijo vprašanja (ob prijavi, v sporočilo) oziroma jih zastavijo tekom pogovora na način, da vprašanja napišejo.

Na dogodku boste izvedeli

 

  • kako bo ta izkušnja vplivala na določeno ureditev v prihodnosti,
  • kakšne posledice bo imela sedanja kriza na javne finance in posledično na delovanje javne uprave,
  • ali se pri sprejemanju ukrepov lahko dejansko predvidi vse najpomembnejše posledice,
  • ali trenutne razmere lahko izboljšajo ali poslabšajo mnenje o delovanju javne uprave,
  • kako pomembni so regulatorni okviri pri sprejemanju različnih ukrepov,
  • kako ocenjevati učinkovitost in uspešnost delovanja v taki situaciji,
  • ali so pritiski javnosti večji na državni ali lokalni ravni itd.

 

 

Nazaj

Mnenja naših udeležencev

V SIC so za nas izvedli vrhunsko delavnico – profesionalno na vseh nivojih: organizacija, predavatelji, vsebina in gradivo. Super, le tako naprej!

udeleženka,

Seminar, ki sem se ga udeležila na Fakulteti za upravo (v SIC), lahko le pohvalim: zelo dobra organizacija in vsebina dogodka ter izvajalca. Čestitke!

udeleženka,

Na delavnici, ki jo je za nas organiziral SIC, mi je bilo najbolj všeč, da je predavatelj ves čas iskal stik z udeleženci: vabil nas je k vprašanjem in odgovarjal na naša vprašanja. Take delavnice je treba organizirati čim pogosteje.

udeleženec,

Podobni dogodki

Trenutno ni dogodkov.
Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.