Pomen čustvene in socialne inteligentnosti na karierni poti

Pomen čustvene in socialne inteligentnosti na karierni poti

Čustvena in socialna inteligentnost sta pomembni komponenti uspešnih ljudi.

Kdaj

Lokacija

Online pogovor - s pomočjo videokonferenčnega orodja Zoom

Pomen čustvene in socialne inteligentnosti postaja vse bolj pomemben del za razumevanje ljudi in samih sebe ter različnih socialnih situacij, s katerimi se sooča posameznik v zasebnem in poslovnem okolju. 

 

Strokovna in tehnična znanja, ki jih potrebujemo za opravljanje nekega dela, se lahko dokaj hitro naučimo, priučimo, medtem ko moramo čustvene in socialne sposobnosti v sebi razviti in jih znati tudi pravilno uporabiti, če želimo uspešno ravnati s seboj in drugimi ter uspešno odgovarjati na izzive, ki izhajajo iz družbenega in poslovnega okolja.

 

Čustvena in socialna inteligentnost sta izjemno pomembni na karierni poti ljudi, saj nam pomagata pri presojanju, zaznavanju, razumevanju, (sočutnemu) odgovarjanju in odzivanju na situacije, v katerih se znajdemo. Ker se na karierni poti pogosto srečujemo s stresnimi situacijami in pritiski ali se soočamo z različnimi izzivi, sta ravno čustvena in socialna inteligentnost tisti, ki nam omogočata osebnostne prilagoditve in nudita samozaupanje ter nenazadnje priložnosti za lastni razvoj ter uspešno ravnanje s seboj in drugimi. 

 

Vabimo vas, da se nam pridružite na online pogovoru na temo "Pomen čustvene in socialne inteligentnosti na karierni poti«, ki bo v sredo, 16. 2. 2022, od 16.00 do 17.00.

 

Pogovor bo moderirala mag. Veronika Petkovšek (Fakulteta za upravo, Katedra za ekonomiko in management javnega sektorja). Njeni gostje pa bodo dr. Eva Boštjančič  (psihologinja), gospa Mojca Balanč (trenerka čustvene inteligence) in dr. Matej Tušak (psiholog).

 

Pogovor bo namenjen vsem, ki se želijo seznaniti s pomenom čustvene in socialne inteligentnosti pri doseganju uspehov na karierni poti.


Pogovor bomo izvedli s pomočjo videokonferenčnega orodja Zoom. Dan pred dogodkom bomo vsem prijavljenim poslali tehnične informacije, skupaj s povezavo preko katere boste lahko vstopili v pogovor.

 

Vsi zainteresirani boste lahko v pogovoru aktivno sodelovali tako, da boste predhodno zastavili vprašanja (ob prijavi, v sporočilo) oziroma jih boste zastavili tekom pogovora na način, da boste vprašanja napisali v "chat".

 

K prijavi vabljeni tudi študentje Fakultete za upravo, saj se aktivna udeležba (prisotnost na dogodku, zastavitev vprašanja tekom pogovora) upošteva kot ena ura kompetenčnega dogodka

 

Na dogodku boste izvedeli

 

  • kaj sta čustvena in socialna inteligentnost,
  • kako razvijamo čustveno in socialno inteligentnost,
  • kakšen je njun pomen,
  • kakšna je povezava med čustveno in socialno inteligentnostjo ter uspehom,
  • kako z razvito čustveno in socialno inteligentnostjo lažje premagujemo izzive, rešujemo težave itd.

Nazaj

Mnenja naših udeležencev

Seminar, ki sem se ga udeležila na Fakulteti za upravo (v SIC), lahko le pohvalim: zelo dobra organizacija in vsebina dogodka ter izvajalca. Čestitke!

udeleženka,

V SIC so izvedli odlično delavnico – primerna lokacija ter popolna podaja novih znanj. Taka izobraževanja širijo človeku znanje in so učinkovit pripomoček pri delu.

udeleženec,

Na delavnici, ki jo je za nas organiziral SIC, mi je bilo najbolj všeč, da je predavatelj ves čas iskal stik z udeleženci: vabil nas je k vprašanjem in odgovarjal na naša vprašanja. Take delavnice je treba organizirati čim pogosteje.

udeleženec,

Podobni dogodki

Trenutno ni dogodkov.
Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.