Notranji izzivi dela od doma zaposlenih v javnem sektorju

Notranji izzivi dela od doma zaposlenih v javnem sektorju

Pogovarjali se bomo o izzivih dela od doma zaradi epidemije koronavirusa.

 

Kdaj

Lokacija

Online pogovor - s pomočjo videokonferenčnega orodja Zoom

z vami bodo

 

POVEZAVA do online pogovora (vstop v pogovor bo možen že 10 minut pred pričetkom).

 

 

Na Fakulteti za upravo smo se odločili, da v okviru projekta Pomaga(j)mo! organiziramo tudi online pogovore, saj bomo s pomočjo njih iskali odgovore na vprašanja in izzive, s katerimi se soočajo mnogi zaposleni v javnem sektorju, nudili pomoč in podporo sodelujočim ter na takšen način skušali prispevati svoj delež.

 

Prvi online pogovor ima naslov »Notranji izzivi dela od doma zaposlenih v javnem sektorju« in bo v četrtek, 16. 4. 2020, od 16.00 – 17.00.


Za izvedbo pogovora bomo uporabili orodje Zoom, zato vsem zainteresiranim svetujemo, da si ga že predhodno naložijo na svoje računalnike. Dva dni pred dogodkom bomo vsem prijavljenim poslali tehnične informacije, skupaj s povezavo preko katere boste lahko vstopili v pogovor. 

 

Izziv dela od doma zaradi epidemije korona virusa, s katerim se trenutno srečujemo številni, je večini od nas spremenil tudi način dela in sodelovanja s sodelavci, poslovnimi partnerji in strankami. Situacije, v katerih se nahajamo, so situacije, na katere se ne moremo povsem vnaprej pripraviti in so vsem nam izziv, kako se na to prilagoditi, sprejeti ter kako vse to doživljati in sprejemati v sebi. Odzivi zaposlenih so različni. Številni vidijo takšne situacije kot priložnost in izziv za razvoj sebe, drugi takšne situacije doživljajo popolnoma drugače, in sicer v obliki tesnobe, notranje stiske, živčnosti, nezmožnosti dela na organiziran način itd.

 

Vsi zainteresirani lahko v pogovoru aktivno sodelujejo tako, da predhodno zastavijo vprašanja (ob prijavi, v sporočilo) oziroma jih zastavijo tekom pogovora na način, da vprašanja napišejo.

 

K prijavi vabljeni tudi študentje, saj se aktivna udeležba (prisotnost na dogodku, zastavitev kakšnega vprašanja) upošteva kot ena ura kompetenčnega dogodka

 

Na dogodku boste izvedeli

 

  • kako delo od doma notranje doživljajo zaposleni v javnem sektorju in kaj to pomeni ter kako si pomagati pri tem,
  • kakšne so prednosti in slabosti takšnega načina dela,
  • kaj takšen način dela pomeni za osebni razvoj zaposlenih in za medosebne odnose s sodelavci in družinskimi člani,
  • kako se na takšen način dela odzivajo naši možgani in telo,
  • kako si organizirati delo od doma, da bomo učinkoviti in kako si v takšni situaciji delo narediti »zabavno«, da bomo notranje izpopolnjeni,
  • kaj pomeni za posameznika, ko njegov domači prostor postane naenkrat prostor za delo itd.

 

 

 

Tema drugega online pogovora bo

"Kakšne bodo posledice zaradi COVID-19 v javni upravi in kaj lahko pričakujemo?".

Nazaj

Mnenja naših udeležencev

V SIC so izvedli odlično delavnico – primerna lokacija ter popolna podaja novih znanj. Taka izobraževanja širijo človeku znanje in so učinkovit pripomoček pri delu.

udeleženec,

Seminar, ki sem se ga udeležila na Fakulteti za upravo (v SIC), lahko le pohvalim: zelo dobra organizacija in vsebina dogodka ter izvajalca. Čestitke!

udeleženka,

V SIC so za nas izvedli vrhunsko delavnico – profesionalno na vseh nivojih: organizacija, predavatelji, vsebina in gradivo. Super, le tako naprej!

udeleženka,

Podobni dogodki

Trenutno ni dogodkov.
Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.