Učinkovito soočanje s stresom in ostalimi pritiski v delovnem okolju

Učinkovito soočanje s stresom in ostalimi pritiski v delovnem okolju

Pogovarjali se bomo o povezavi stres - zdravje ter predstavili nekatere pristope za regulacijo stresnih situacij.

 

Kdaj

Program

Delavnica je namenjena zaposlenim in vodjem v upravnih enotah, občinah, ministrstvih, centrih za socialno delo in drugih državnih inštitucijah, kjer prihaja oz. lahko prihaja do stresnih situacij.

 

Namen delavnice je skupaj z udeleženci raziskati fenomen stresa in adaptacije na spremembe. Pogovor bo namenjen povezavi stres - zdravje in predstavitvi nekaterih pristopov za regulacijo problematike v javnih inštitucijah.

Na dogodku boste izvedeli

 

Večji del delavnice bo namenjen individualni izkušnji v zvezi s stresom, razumevanju lastnega reagiranja v stresni situaciji, preizkusu stresne odpornosti in načinov reagiranja v stresni situaciji skozi samoocenjevalne vprašalnike ter skozi uporabo biofeedback tehnologije. Govorili bomo o kumulativnosti stresorjev ter o merjenju stresne tolerance.

 

Drugi del delavnice bo namenjen psihoregulaciji stresa, govorili bomo o možnostih razvoja samokontrole, o učinkoviti borbi proti stresu, predstavili bomo različne relaksacijske tehnike (AT, hipnozo, dihalne tehnike, vpliv sugestij in pozitivnih misli na prednastopna stanja, ter kompleksno pripravo na stresni dogodek).

 

Skozi delavnico bomo udeležencem predstavili osnovne možnosti samopomoči za delo v stresnih situacijah in za preventivne aktivnosti pred izgorelostjo.  

 

Udeleženci delavnice Učinkovito soočanje s stresom in ostalimi pritiski v delovnem okolju imate zagotovljeno mesto na 4. Akademiji javnega sektorja.

 

Vsak nadaljnji udeleženec iz iste organizacije ima 50 % popust pri udeležbi na delavnici.

prof. dr. Matej Tušak

prof. dr. Matej Tušak

Fakulteta za šport, Univerza v Ljubljani

priznan psiholog mnogih vrhunskih športnikov in deluje na področju psihologije (športa)

Nazaj

Mnenja naših udeležencev

Svetovalno-izobraževalni center je za centre za socialno delo dolenjske regije organiziral seminar ZUP. Udeleženke iz našega CSD smo bile z vsebino in izvedbo zelo zadovoljne, saj je predavatelj vsebino prilagodil našemu področju dela in hkrati odgovoril na naša konkretna vprašanja. Vsekakor bi takšen seminar priporočala tudi drugim centrom za socialno delo.

Irena Kralj, Center za socialno delo Metlika

V SIC so za nas izvedli vrhunsko delavnico – profesionalno na vseh nivojih: organizacija, predavatelji, vsebina in gradivo. Super, le tako naprej!

udeleženka,

Na delavnici, ki jo je za nas organiziral SIC, mi je bilo najbolj všeč, da je predavatelj ves čas iskal stik z udeleženci: vabil nas je k vprašanjem in odgovarjal na naša vprašanja. Take delavnice je treba organizirati čim pogosteje.

udeleženec,

Podobni dogodki

Trenutno ni dogodkov.
Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.