Izvedba prakse bolonjskega študija

Izvedba prakse bolonjskega študija

Naj delo naših študentov v vaši organizaciji poteka čim bolj tekoče in v obojestransko korist.

 

Kdaj

Lokacija

videokonferenčno orodje zoom

Na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani omogočamo študentom 3. letnikov 1. stopnje obvezno študijsko prakso v izbranih organizacijah javnega in zasebnega sektorja. Njen namen je študentom omogočiti pridobivanje delovnih izkušenj, povečati njihovo odgovornost do pridobivanja znanja in motivacijo za boljše študijske rezultate ter tako vplivati na prepoznavnost bodočih diplomantov pri delodajalcih.

 

Študent mora v okviru obvezne ali prostovoljne študijske prakse izdelati problemsko nalogo, v kateri prepozna, opredeli, reši in/ali analizira problem iz realnega okolja same prakse. Zamišljeni način izvajanja prakse pomeni tudi ponudbo Fakultete za upravo, da prisluhne potrebam organizacij kot bodočih delodajalcev, v izvedbo pa vključi tudi uslužbence, ki bodo prevzeli mentorstva študentov.

 

V okviru splošnega dela v organizaciji naj bi se študentje podrobneje seznanili z organizacijskimi predpisi, ki urejajo organizacijo, pristojnostmi in delom upravnega organa, organa lokalne samouprave in drugih oseb javnega oziroma zasebnega prava. Problemska naloga pa je osrednji del prakse, ki naj bi študente usmerjala v reševanje konkretnih nalog v praksi. Problemsko nalogo izdela študent sam, za pomoč lahko zaprosi mentorja v organizaciji in mentorja na fakulteti.

 

Z namenom, da bi delo naših študentov v vaši organizaciji potekalo čim bolj tekoče in v obojestransko korist, vas vljudno vabimo na seminar Izvedba prakse bolonjskega študija, ki bo v petek, 31. marca 2023, ob 10. uri, preko videokonferenčnega orodja Zoom (povezavo bomo vsem prijavljenim poslali dan pred webinarjem). 

 

PROGRAM SEMINARJA:

 

 10.00–10.10

Zbiranje udeležencev webinarja

10.10–10.15

 

 

10.15–10.40

 

Uvodni nagovor

doc. dr. Jernej Buzeti, prodekan za prenos znanja

 

Predstavitev koncepta prakse na Fakulteti za upravo

doc. dr. Žiga Kotnik, predstojnik za prakso

10.40–11.00

 

11.00–11.50

 

 

11.50-11.55

Mnenje študentke, ki je bila na praksi

 

Vprašanja mentorjev

doc. dr. Žiga Kotnik, predstojnik za prakso

 

Zaključek

   

Nazaj

Mnenja naših udeležencev

Seminar, ki sem se ga udeležila na Fakulteti za upravo (v SIC), lahko le pohvalim: zelo dobra organizacija in vsebina dogodka ter izvajalca. Čestitke!

udeleženka,

Svetovalno-izobraževalni center je za centre za socialno delo dolenjske regije organiziral seminar ZUP. Udeleženke iz našega CSD smo bile z vsebino in izvedbo zelo zadovoljne, saj je predavatelj vsebino prilagodil našemu področju dela in hkrati odgovoril na naša konkretna vprašanja. Vsekakor bi takšen seminar priporočala tudi drugim centrom za socialno delo.

Irena Kralj, Center za socialno delo Metlika

Na delavnici, ki jo je za nas organiziral SIC, mi je bilo najbolj všeč, da je predavatelj ves čas iskal stik z udeleženci: vabil nas je k vprašanjem in odgovarjal na naša vprašanja. Take delavnice je treba organizirati čim pogosteje.

udeleženec,

Podobni dogodki

Izvedba prakse bolonjskega študija

Naj delo naših študentov v vaši organizaciji poteka čim bolj tekoče in v obojestransko korist.

 

Podrobnosti in prijava

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.