UPRAVA GRE V PRAVO SMER 2023

UPRAVA GRE V PRAVO SMER 2023

Iskanje inovativnih rešitev, kako spodbuditi aktivno udejstvovanje mladih v študijski proces, Erasmus+ izmenjave ...

Kdaj

Lokacija

Fakulteta za upravo, Gosarjeva ulica 5, Ljubljana

Uprava gre v pravo smer je tradicionalen dogodek Fakultete za upravo, kjer študenti v sodelovanju z izkušeno mentorico iščejo inovativne rešitve za obvladovanje izzivov (problemov). 

 

Namen letošnjega izziva je pridobiti čim več inovativnih rešitev, kako spodbuditi aktivno udejstvovanje mladih v študijski proces, Erasmus+ izmenjave, ustvarjanje karierne poti tekom študija, hitrejši vstop mladih na trg dela, zaključevanje študija ter tudi politično in družbeno participacijo. Glavni problem oz. vprašanje je, kaj morajo narediti organizacije in fakultete oz. Univerza, da mlade opolnomočijo in jim pomagajo pridobivati sposobnosti in pogum za lastno iniciativo, da se angažirajo in se naučijo sodelovati v civilni družbi ter tako povečajo pomembno študijsko, državljansko, gospodarsko, družbeno, kulturno in politično aktivno udeležbo mladih.

 

Glede na izpostavljeno tematiko ima dogodek naslov “Participacija mladih?“, potekal bo 22. 3. 2023, ob 10. uri na Fakulteti za upravo (predavalnica P6), in sicer v sodelovanju s Študentskim svetom Fakultete za upravo in FUL povezanimi.

 

Dogodek je brezplačen in je namenjen študentom Univerze v Ljubljani. Udeležba oz. aktivno sodelovanje na dogodku se študentom Fakultete za upravo prizna kot kompetenčni dogodek (2 uri).

 

Število mest je omejeno, vljudno vabljeni k prijavi (izpolnite prijavni obrazec na desni strani).

PROGRAM

10.00 – 10.05

Uvodni pozdrav

10.05 – 10.10

Spoznavna aktivnost 

  • naredimo imena
  • nariši svojega soseda
  • naredimo skupine

10.10 – 10.15

Predstavitev izziva

10.15 – 10.45

 

Delo v skupinah: Empatija

Priprava na intervju in izvedba intervjujev.

 

Delo v skupinah: Definiranje problema

Empathy map in definiranje svojega uporabnika.

 

Delo v skupinah: Brainstorming

Skupine s pomočjo viharjenja pridejo do najboljše ideje za rešitev svojega problema.

10.45 – 10.50

ODMOR 

10.50 – 11.15

Prototyping for empathy

 

Prototipiranje 

Udeleženci z danimi materialom naredijo svoj prototip.

 

Priprave na predstavitev

11.15 – 11.30

Predstavitve rešitve po skupinah

11.30 – 11.35

Zaključek dogodka

  • razglasitev zmagovalne ekipe
  • naredimo nova imena – kaj smo se naučili in zahvala

Nazaj

Mnenja naših udeležencev

Seminar, ki sem se ga udeležila na Fakulteti za upravo (v SIC), lahko le pohvalim: zelo dobra organizacija in vsebina dogodka ter izvajalca. Čestitke!

udeleženka,

V SIC so izvedli odlično delavnico – primerna lokacija ter popolna podaja novih znanj. Taka izobraževanja širijo človeku znanje in so učinkovit pripomoček pri delu.

udeleženec,

Svetovalno-izobraževalni center je za centre za socialno delo dolenjske regije organiziral seminar ZUP. Udeleženke iz našega CSD smo bile z vsebino in izvedbo zelo zadovoljne, saj je predavatelj vsebino prilagodil našemu področju dela in hkrati odgovoril na naša konkretna vprašanja. Vsekakor bi takšen seminar priporočala tudi drugim centrom za socialno delo.

Irena Kralj, Center za socialno delo Metlika

Podobni dogodki

Trenutno ni dogodkov.
Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.