8. Akademija javnega sektorja

8. Akademija javnega sektorja

V javni upravi je veliko intelektualnega kapitala (pogosto je žal tudi spregledan) in jedro takšnega kapitala je človek s svojim znanjem in izkušnjami (človeški kapital).

Kdaj

Lokacija

Fakulteta za upravo, Gosarjeva ulica 5, Ljubljana

DELIMO IZKUŠNJE IZ JAVNE UPRAVE

 

 

V javni upravi je veliko intelektualnega kapitala (pogosto je žal tudi spregledan) in jedro takšnega kapitala je človek s svojim znanjem in izkušnjami (človeški kapital), ki ga je smiselno spodbuditi, da takšno znanje in izkušnje deli z ostalimi. S prenosom znanja in izkušenj se srečujemo vsakodnevno in s tematiko 8. Akademije javnega sektorja »Delimo izkušnje iz javne uprave« vzpostavljamo platformo, s pomočjo katere želimo spodbuditi razpravo med udeleženci in gosti akademije o njihovih izkušnjah v javni upravi in z javno upravo. Horizont izkušenj je lahko zelo širok in se nanaša na različne situacije in sistemske ter vsebinske dileme, s katerimi prihajamo v stik javni uslužbenci. Delimo si izkušnje med seboj, razpravljajmo o njih, naslovimo dobro in manj dobro. Naše izkušnje in percepcije z javno upravo so namreč tesno povezane z dojemanjem sistema javne uprave, zadovoljstvom, počutjem, ponosom in zavzetostjo javnih uslužbencev in nenazadnje tudi zadovoljstvom strank javne uprave.

 

Javni uslužbenci smo izbrani, da v imenu države sodelujemo in izvršujemo njeno poslanstvo, zaupana nam je pomembna vloga in prav je, da si čim bolj prizadevamo, da jo opravljamo častno in na najboljši možni način. Pri tem nam lahko pomagajo razprave in pogovori z ljudmi, ki imajo različne izkušnje z javno upravo in so jih pripravljeni deliti z udeleženci Akademije javnega sektorja. Z deljenjem znanja in izkušenj namreč spodbujamo nove uspehe in vzpone ter hkrati zaviramo morebitna razočaranja in nepotrebne napake. Hkrati s tem pa lahko dobimo vpogled tudi v marsikatero osebno situacijo posameznika, ko opravlja ali je opravljal pomembno vlogo ali nalogo. In ravno takšen vpogled lahko morebiti pomaga drugemu človeku razumeti lastno dilemo ali situacijo, v kateri se je znašel in zaenkrat še ne pozna odgovora, kaj narediti. Nič nam namreč ne pomaga, če se sistem razvija in spreminja, če se sočasno s tem ne spreminjamo in razvijamo tudi ljudje, ki smo del tega sistema. Pri tem pa lastne izkušnje in izkušnje drugih ljudi predstavljajo pomembno vrednost in naj bo tudi razprava in vaša udeležba na Akademiji javnega sektorja del vaše osebne izkušnje.

 

Celotni program dogodka bo povezovala gospa Valentina PLASKAN.

 

Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavami.

 

Za študente Fakultete za upravo je dogodek brezplačen, prijavijo se tukaj. Študentom se za udeležbo na dogodku priznajo 4 ure kompetenčnih dogodkov za prakso. 

 

 

  PROGRAM
      8.30-9.00 Sprejem udeležencev s kozarcem pijače, skodelico kave
     9.00–9.15

Nagovor in uvodni pozdrav

- prof. dr. Mirko PEČARIČ, dekan Fakultete za upravo Univerze v Ljubljani

- Sanja AJANOVIĆ HOVNIK, ministrica za javno upravo Republike Slovenije

  9.15–10.40

Pogovor: Naše izkušnje iz javne uprave in z javno upravo

- Sanja AJANOVIĆ HOVNIK, ministrica za javno upravo Republike Slovenije

- prof. dr. Polonca KOVAČ, redna profesorica na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani

- mag. Vesna GYÖRKÖS ŽNIDAR, odvetnica in bivša ministrica za notranje zadeve Republike        Slovenije

- Mojca RAMŠAK PEŠEC, vodja Sektorja za kadrovske in pravne zadeve na Generalnem                    sekretariatu Vlade Republike Slovenije

 

Moderatorka: Valentina PLASKAN

10.40–11.00

Odmor 

11.00–12.30

Pogovor: Moja izkušnja - kaj pomeni biti na vrhu organizacij javne uprave in pomembnih državnih funkcijah v Republiki Sloveniji

- dr. Gregor VIRANT, bivši predsednik Državnega zbora Republike Slovenije in bivši minister za      javno upravo Republike Slovenije

- prof. dr. Miro CERAR, bivši predsednik Vlade Republike Slovenije

- dr. Anže LOGAR, bivši minister za zunanje zadeve Republike Slovenije

 

Moderatorka: Valentina PLASKAN

12.30-12.50

Odmor

12.50-13.30

Predavanje - Imam izkušnjo s krivico v javni upravi - ali in kako lahko sploh odpustim?

- prof. dr. Tomaž ERZAR, psihoterapevt in redni profesor na Teološki fakulteti Univerze v               Ljubljani

13.30-13.35

Zaključni pozdrav

- doc. dr. Jernej BUZETI, prodekan za prenos znanja Fakultete za upravo  Univerze v Ljubljani in    vodja Akademije javnega sektorja

           13.35

Druženje ob pogostitvi in pijači

AJS

Dogodek je javen, na njem bo potekalo fotografiranje in snemanje za namen promocije SIC in FU.

Nazaj

Mnenja naših udeležencev

V SIC so za nas izvedli vrhunsko delavnico – profesionalno na vseh nivojih: organizacija, predavatelji, vsebina in gradivo. Super, le tako naprej!

udeleženka,

Svetovalno-izobraževalni center je za centre za socialno delo dolenjske regije organiziral seminar ZUP. Udeleženke iz našega CSD smo bile z vsebino in izvedbo zelo zadovoljne, saj je predavatelj vsebino prilagodil našemu področju dela in hkrati odgovoril na naša konkretna vprašanja. Vsekakor bi takšen seminar priporočala tudi drugim centrom za socialno delo.

Irena Kralj, Center za socialno delo Metlika

Na delavnici, ki jo je za nas organiziral SIC, mi je bilo najbolj všeč, da je predavatelj ves čas iskal stik z udeleženci: vabil nas je k vprašanjem in odgovarjal na naša vprašanja. Take delavnice je treba organizirati čim pogosteje.

udeleženec,

Podobni dogodki

Trenutno ni dogodkov.
Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.